Moda i ljepota
103

Simona Caletti u Sarajevi predstavila novi Shisheido parfem

(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Luksuzni noviteti, jednog od vodećih svjetskih kozmetičkih brandova, Shiseido, predstavljeni su danas u Hotelu Sarajevo. Zvanice su imale čast probati novi miris Ever Bloom Eau de Parfum, te revolucionarni proizvod Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate.

Internacionalna trening menadžerica kompanije Shiseido, Simona Caletti, iz Milana, predstavila je novi miris Ever Bloom Eau de Parfum, koji Vas već pri prvom susretu ne ostavlja ravnodušnim, te novi ultimativni proizvod Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate, koji nastavlja upsješnu priču revolucionara u kozmetici - Ultimune Power Infusing Concentrate-a.

Novi parfem Ever Bloom Eau de Parfum, je prirodni, prozračni cvijetni miris kao balans između delikatnosti i moći. Konstruisan oko zavodljive kombinacije nota cvijeta pomorandže, gardenije, blistave note ruže i lotusa. Ever Bloom eau de Parfum je univerzalna ženstvenost pretočena u luksuzni miris.

Krećući se stazama revolucionara, Shiseido nastavlja uspješnu sagu, lansirajući ultimativni koncentrat za područje oko očiju – Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate.

Sagu je započeo revolucionarni koncentrat Ultimune, inovativno otkriće koje pojačava prirodnu sposobnost vaše kože da se zaštiti i sačuva prirodnu ljepotu. Ultimune prednosti su priznate u svijetu s više od 63 nagrade, uključujući Marie Claire (Prix d'Excellence de la Beaute 2015) i ELLE (Međunarodni Beauty Awards 2015 najbolje inovacije).

Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrateje nastavag uspješne sage, koncentrat za područje oko očiju, ultimativno rješenje koje pomaže u pružanju otpora budućim oštećenjima i pomaže u očuvanju mladalačkog izgleda sa snagom popravljanja vidljivih nedostataka. Sa Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate-om, područje oko očiju ponovo otkriva svoju ultimativnu, vječnu ljepotu: savršeno, besprijekorno, bez problema i odiše zdravljem. Znakovi starenja su manje vidljivi.

Gđa. Simona Calleti, je prezentirajući Shiseido novitete, prema rječima zvanica, istinski uspjela dočarati magiju Shiseido luksuza. Shiseido Ever Bloom eau de Parfum i Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate biti će dostupni u parfumerijama diljem BIH, već od sredine Oktobra.

Cvijetna simfonija Shiseido Ever Bloom

Japanska kuća Shiseido lansira novi miris Ever Bloom, koji će biti široko rasprostranjen i dostupan u Evropi i svijetu, što se poslijednji put desilo sa parfemom Zen iz 2007. Kao inspiracija za ovaj novi miris Shiseido Ever Bloom poslužila je crno - bijela fotografija kamelije iz 1940., koju je snimio Shinzo Fukuhara, sin osnivača kuće Shiseido.

Ever Bloom miris izgrađen je iz nasljeđa ove kuće i iz kontrasta Istoka i Zapada, a predstavlja univerzalnu ženstvenost. Kompoziciju potpisuje poznati Aurelien Guichard koji je želio da stvori prirodni, prozračni cvijetni miris kao balans između delikatnosti i moći.

Novi Shiseido Ever Bloom budi našu unutrašnju ljepotu poput cvjetanja novog pupoljka, nježno i vječno. Tvorac parfema, Aurélien Guichard kaže: Zamišljam transparentnu, cvijetnu notu, čistu i prirodnu. Apstraktni cvijet koji zapravo možete da zamislite, cvijet zamagljenih ivica. Svilenkasta tečnost koja budi kožu. Najprije sam tražio način da nađem delikatan miris ženskog vrata, veoma čist i svjež.

Lice kampanje koja poručuje "Jer ljepota je već u Vama" je Tes Hellfer. Parfem je konstruisan oko zavodljive kombinacije nota cvijeta pomorandže, gardenije, blistave note ruže i lotusa. Od ručno ubranih cvijetova pomorandže destilacijom vodenom parom dobija se najskuplja i najcjenjenija esencija – neroli. Miris ovog ulja je nježan i cvijetni, podsjeća na delikatnu notu jasmina i frezije. Da bi se dobilo 200ml neroli ulja potrebna je tona svježih cvjetova. Neprikosnovena kraljica cvijeća ruža, daje notu luksuza i blistavog glamura. Mirisni apsolut koji se dobija od ružinih latica spada u najskuplje sirovine u industriji parfema i koristi se kao poseban mirisni delikates. Gardeniju je gotovo nemoguće gajiti u hladnim, bogatim zemljama. Za opojni miris njenih cvjetova koji podseća na jasmin potrebno je vrelo afričko sunce. Bijele gardenije oduvijek su bile omiljeno cvijeće mladih djevojaka koje žude za ljubavlju i nevjesta koje ga često biraju za svadbene bukete. Prema legendi, iz cvijeta lotusa koji je došao iz vasione izašli su svi egipatski bogovi. Hindusi ga smatraju simbolom savršenosti univerzuma, a Japanci odrazom savršene čistoće u nečasnom svijetu. Biljka cvjeta od juna do augusta, a cvjetovi su otvoreni samo prijepodne. Njegov delikatni miris sastojak je luksuznih i suptilnih parfema za one są profinjenim ukusom.

Kampanja poručuje "Jer ljepota je već u Vama". Miris je dostupan kao 30, 50 i 90 ml Eau de Parfum, krema za tijelo, losion za tijelo i gel za tuširanje, a poslije se očekuje i lansiranje Parfum Extrait Absolu izdanja od 20 ml.

Stazama revolucionara kreće novi Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate..

Shiseido je oduvijek koristio jedinstvenu i inovativnu tehnologiju kako bi poboljšao sve aspekte života klijenata koji su u potrazi za lijepom kožom. I opet je to uradio, ali ovaj put nakon 20 godina istraživanja na imunitetu kože. Imunitet kože – korak bliže lijepoj koži

Nakon 20 godina istraživanja, 32 patenta i 63 međunarodne nagrade za ljepotu, Shiseido je napravio inovativno otkriće koje pojačava prirodnu sposobnost vaše kože da se zaštiti i sačuva prirodnu ljepotu, Ultimune Power Infusing Concentrate i novi Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate. Ultimune prednosti su priznate u svijetu s više od 63 ljepota nagrade, uključujući Marie Claire (Prix d'Excellence de la Beaute 2015) i ELLE (Međunarodni Beauty Awards 2015 najbolje inovacije).

Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate

Sa sposobnošću da optimizira ljepotu, Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate je novi koncentrat za najdelikatniji dio vašeg lica, koji sadrži prvu tehnologiju u svijetu, a koja pojačava imunitet kože u borbi protiv starenja, vanjskih štetnih uticaja i emocionalnog stresa.

Koža na području oko očiju ima tendenciju ka isušivanju zbog manje sebuma i znojnih žlijezda. Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate je nevidljiva sila s vidljivim rezultatima, posebno formuliran za osjetljivu kožu oko očiju.

Ultimativno rješenje koje pomaže u pružanju otpora budućim oštećenjima i pomaže u očuvanju mladalačkog izgleda i više od popravljanja vidljivih nedostataka. Ovo je prvi proizvod koji reaktivira odbrambenu snagu kože, štiti, regeneriše i jača je u borbi protiv štetnih agresora. Sa Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate-om, područje oko očiju ponovo otkriva svoju ultimativnu, vječnu ljepotu: savršeno, besprijekorno, bez problema i odiše zdravljem. Znakovi starenja su manje vidljivi.

Razotkrivanje

Imuni sistem štiti tijelo protiv svih negativnih uticaja - područje koje zaokuplja naučnike širom svijeta. Koža ima svoj imuni sistem koji je štiti od svih štetnih uticaja iz okruženja, emocionalnog stresa i starenja – faktori koji ne samo da slabe kožu već i oštećuju njen izgled. Drugim riječima, ovi faktori smanjuju imunitet kože sa vidljivim efektima.

Shiseido je razvio prvi kompleks koji pomaže u jačanju odbrambenih funkcija Langerhanskovih ćelija, ćelija koje su ključne za odbrambenu snagu kože. Ultimune Complex™ jača odbrambene funkcije kože za 64%, stimuliše proizvodnju kolagena, pospješuje hidrataciju i jača zaštitnu funkciju.

Nakon prve upotrebe područje oko očiju je nahranjeno, zaglađeno i mekano. Nakon jedne sedmice redovne upotrebe, područje oko očiju blista i otpornije je više nego ikada. Nakon četiri sedmice, poboljšana je čvrstoća i otpornost, čineći bore manje vidljivim.

Fokus je na svim čulima

Sa svojom luksuzno bogatom teksturom, Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate je kreiran da zadovolji potrebe svih žena, bez obzira na tip kože i starosnu dob. Zahvaljujući blagom cvjetnom mirisu popravlja raspoloženje, garantuje lijepu kožu i optimalno blagostanje.

Futuristički dizajn

Crvena, ultra moderna crvena Ultimune bočica odiše vitalnošću, poput rezultata na koži nakog dugotrajnog korištenja i podsjeća na prvi Shiseido proizvod za njegu kože Eudermine kreiran 1897.godine. Minimalističke i jednostavne forme, lijepo uravnoteženih linija kreira luk koji se javlja kao snažni imunitet skriven duboko u koži.

Vaš novi režim njege kože

Obzirom da se Ultimune može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa bilo kojim proizvodom iz Shiseido kolekcije, poznata Shiseido rutina njege kože sada je pojačana. Nanijeti ujutro i uvečer nakon čišćenja kože i softnera.

Ukoliko koristite druge serume za područje oko očiju, prvo nanesite Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate kako bi pojačali djelovanje sljedećeg proizvoda u svojoj dnevnoj rutini, te nakon toga kremu za područje oko očiju.

Uzbuđeni? Ultimune Power Infusing Concentrat nam je otvorio vrata i pružio najbolje koži za još veću ljepotu jer "ljepota je već u Vama", a sada je red i na delikatnom području oko očiju, Shiseido Vam samo daje ključ do uspjeha.

Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate, dostupan je u pakovanju od 15 ml.