Dodjela nagrada Elle Style
0

Sienna Miller proglašena "ikonom stila"

Sarajevo-x.com
Britanski model i glumica na sinoćnoj dodjeli prestižnih modnih nagrada, koja se već 12. godinu tradicionalno održava u Londonu, ponijela je najlaskaviju titulu od svih, titulu "ikone stila".

Dvadesetsedmogodišnja modna dizajnerka i zvijezda TV serije "Keen Eddie" i filmova "Alfie", "Factory Girl" i "The Edge of Love" ovih dana je veoma zauzeta, jer će na Londonskoj sedmici mode predstaviti svoju prvu ozbiljniju modnu reviju.

Novinaru britanskog Metroa također je otkrila kako su ona i njena sestra Savannah prilikom pripreme nove kolekcije morale voditi računa i o aktuelnoj recesiji. "Obje naporno radimo i pripremamo se za ovu reviju. Moramo biti veoma pažljive i dosta smo ograničene kada je u pitanju realizacija naših ideja i planova zbog finansijske krize", objasnila je Sienna, koja iza sebe ima burnu godinu, kada je njen ljubavni život u pitanju.

Naime, tabloidima je postala veoma zanimljiva zbog veoma komplikovane veze s oženjenim američkim glumcem i bogatašem Balthazarom Gettyjem, te su paparaci budno pratili svaki njen korak. Niko ne bi mogao izdržati takav pritisak javnosti, pa je tako simpatična glumica doživjela pravi živčani slom na jednoj benzinskoj pumpi zbog veoma napornih reportera i njihovih neugodnih pitanja.

Kada je riječ o modnim dizajnerima, na glamuroznoj dodjeli nagrada Elle Style u londonskom Big Skyju najboljim među njima proglašen je Christopher Kane, kreativni direktor Burrberryja, a Peter Pilatto osvojio je titulu "nove nadolazeće nade". Kontroverzna pjevačica i udovica Kurta Cobaina, Courtney Love, kući se u crnoj haljini modne marke Givenchy vratila kao "žena godine".

Frieda Pinto, zvijezda filma "Slumdog Millionaire", jednog od favorita za ovogodišnjeg Oskara, proglašena je "najboljom glumicom", dok je hollywoodski "zločesti dečko" Mickey Rourke nagrađen kao "najbolji glumac" za ulogu u filmu "The Wrestler".

Na crvenom tepihu pozirale su mnoge slavne i poznate ličnosti sa svojim omiljenim dizajnerima, a ovaj modni spektakl nije htjela propustiti ni Sarah Brown, supruga britanskog premijera Gordona Browna.