Miss Global International
0

FOTO / Semira Hadžimehmedagić na izboru ljepote na Jamajci

Sarajevo-x.com
Semira Hadžimehmedagić je izabrana da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na izboru ljepote Miss Global International, koje se u septembru ove godine održava na Jamajci.

Ovo takmičenje ljepotica održava se već sedmu godinu, a bit će priređeno u historijskoj palači u poznatom turističkom odmaralištu Grand Palladium, pod pokroviteljstvom Lorne Golding, supruge jamajčanskog premijera Brucea Goldinga.

Semira, 20-godišnja studentica Elektrotehničkog fakulteta iz Visokog, osim što je prelijepa, također je i izuzetno pametna.

Nakon što je u osnovnoj školi bila učenica generacije, Matematičko-informatičku gimnaziju u Visokom završila je s odličnim uspjehom, a posebno je talentovana u oblasti matematike i fizike. Učestvovala je u mnogim regionalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima iz matematike i osvojila brojne nagrade, među kojima je i ona iz Španije sa takmičenja srednjoškolaca mediteranskih zemalja.

Na prošlogodišnjoj Elektrijadi u Crnoj Gori odnijela je bronzanu medalju na ekipnom takmičenju.

Na Jamajci će se 24. septembra takmičiti protiv ljepotica iz Švedske, Konga, Moldavije, Samoe, Arube, Kajmanskih Ostrva, Gvineje, Kine, Sudana, Kameruna, SAD-a, Estonije, Santo Dominga, Bocvane, Zanzibara, Rumunije, Haitija, Zambije, Francuske, Luksemburga, Tanzanije, Indije, Australije, Mijanmara, Bornea, St. Kittsa, Djevičanskih Ostrva, St. Martena, Zimbabvea i Kolumbije.