Cijenjena dizajnerica u SAD-u
0

Sarajka Ina Soltani odijeva holivudske zvijezde

Sarajevo-x.com
Ina Soltani
Ina Soltani
Ina Soltani, Sarajka koja već 20 godina živi u Los Angelesu, oduševila je Amerikance svojom novom modnom kolekcijom koju je predstavila na sedmici mode u LA-u.

Dizajnerica, čiju odjeću nose brojne holivudske zvijezde, zatvorila je sedmicu mode u Los Angelesu svojim showom, a njena kolekcija privukla je veliku pažnju ljubitelja mode.

U svoje kreacije Soltani je unijela dašak bosanske tradicije i istočnjačke mistike, a u tome su joj pomogli zanatlije sa Bliskog istoka, istočne Evrope i SAD-a, s kojima je sarađivala tokom rada na novoj kolekciji.

Nadarena Soltani "začinila" je svoje večernje i koktel haljine za sezonu jesen 2011. perjem, nakitom i čipkom, tako da elegantnim i futurističkim toaletama holivudske zvijezde jednostavno ne mogu odoljeti.

Ina Soltani rođena je u Sarajevu, ali već 20 godina živi i radi u Los Angelesu. Njene glamurozne haljine nosile su brojne svjetske zvijezde, među kojima i Lindsay Lohan, Jennifer Lopez, Katy Perry, Kim Kardashian i brojne druge.

Njene kreacije se ističu po jarkim bojama, kombinaciji egzotičnih elemenata, ali i zanimljivim ručnim radom. Trudi se da u njih unosi evropski, ili bolje reći bosanski duh, a osobama sa A liste, među kojima ima brojne prijatelje, se izgleda to jako sviđa.

Soltani, rođena Arnautović, tvrdi da je Bosna njena inspiracija i zbog toga se u njenim radovima osjeti bosanskohercegovački etno.

Uspješna Sarajka na sedmicama mode u Americi oduševljava kreacijama, elegantnim i glamuroznim haljinama i već je stekla veliko poštovanje u modnom svijetu.

No, osim što je uspješna dizajnerica, ona je i uspješna majka dvoje djece, kao i supruga. Posvećena je svom poslu, ali porodica joj je na prvom mjestu. Naravno, Ina Soltani je i jedna od najboljih ambasadorica Bosne i Hercegovine u SAD-u.

Ininu kolekciju za sezonu jesen 2011. možete pogledati ovdje.