Modni show 'Life is rich'
0

FOTO / Sarajevo: Visoka moda u rezidenciji Ganić

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
U rezidenciji porodice Ganić u Sarajevu sinoć je održana finalna proba prije održavanja ekskluzivnog Davidoff Life is Rich Fashion Showa, modne revije dizajnerke Sanje Džebe. Ljubaznošću porodice Ganić i njene prijateljice Emine Ganić, modeli će biti prikazani u ukusno uređenom ambijentu koji odiše luksuzom.

U realizaciju showa su uključeni brojni kreativci i profesionalci iz cijele BiH. Režiju same revije potpisuje Selma Spahić, mlada rediteljska zvijezda, dok će modele nositi glumice Irma Alimanović, Maja Izetbegović, Amra Kapidžić, Mediha Musliović i Ivana Petrović.

Upravo su Ivana Petrović, mlada sarajevska glumica, i Sanela Koprena, Banjalučanka sa lentom missice RS-a, stale pred objektiv fotografa Jasmina Fazlagića za snimanje editorijala Davidoff kolekcije Life is Rich.

Ništa nije prepušteno slučaju, tako da je frizure u stilu glamuroznih epoha 30-tih, 40-tih i 60-tih godina prošlog vijeka pripremio Eldin Nuhić, studio EN, koji inače priprema frizure brojnih zvijezda SFF-a, dok make-up potpisuje francuska kuća Lancôme.

Specijalno za ovu priliku draguljarnica Quraishi ustupila je najekskluzivnije komade svog nakita, te ne sumnjamo da će je pred nama jedinstven scenski i modni performans.

U prilog tome ide i informacija da agencija Blow Up priprema posebna vizualna rješenja koja će pratiti muziku Dušana Vranića, člana Darko Rundek Cargo Orchestra, koja je specijalno kreirana za Life is Rich show.

Zanimljivo je da će backstage fotografije modela i atmosfere eventa raditi modna fotografkinja Vanja Lisac, a pred njenim objektivom naći će se, pored spomenute Sanele Koprene, manekenke koje nose kolekciju: Berina Coko, Sarah Čerkez, Anja Gerin, Emina Hamzabegović, Dunja Pašić, Merima Ramadanović, Armina Sadiković, Delila Softić i Alisa Zlatarević, izabrane među desetinama modela iz cijele BiH.