Moda i ljepota
0

Sarah Palin odustala od skupe odjeće

Sarajevo-x.com
Guvernerka Aljaske i republikanska potpredsjednička kandidatkinja javnosti je otkrila kako ne nosi više luksuzne modne krpice, a za koje je Nacionalni odbor Republikanske stranke izdvojio vrtoglavih 150.000 dolara.

Kako prenose američki mediji, tokom govora kojeg je održala na Floridi Sarah Palin je kazala kako odjeća i modni dodaci zapravo ne pripadaju njoj, te je skupocjenu odjeću izjednačila s osvjetljenjem i drugim efektima koje smo imali priliku vidjeti na predizbornim skupovima.

Budući da je njena odjeća iz prestižnih radnji poput Neiman Marcusa i Saks Pete Avenije ovih dana bila omiljena tema svjetskih medija, neustrašiva republikanka nemourno pokušava javnosti objasniti da ona i njena porodica žive skromno. Kako bi svima dokazala da je istina ono o čemu govori, u nedjelju navečer je, na predizbornom skupu u Ashevilleu u Sjevernoj Karolini, nosila farmerke.

Nešto kasnije, u Tampi, Sarah Palin je svojim pristalicama otkrila kako nosi jaknu iz vlastitog ormara, te kako ne namjerava više nositi odjeću koja nije njena vlastita.

"Ova odjeća nije moje vlasništvo, jednako kao ni osvjetljenje, ukrasi na pozornici i sve ostalo što je Republikanska stranka kupila. Neću ništa ponijeti sa sobom i ponovo nosim svoju staru odjeću iz moje omiljene radnje u Anchorageu (Aljaska)", prokomentarisala je majka petero djece, koja će uskoro i postati baka.

Palin je dodala i kako se u početku nadala da će uspjeti "ignorisati temu odjeće", ali ipak se odlučila suočiti sa svime. U nedjelju je glasnogovornik Johna McCaina, republikanskog predsjedničkog kandidata, otkrio kako je trećina odjeće, kupljene specijalno za Sarah Palin, vraćena što zbog neodgovarajuće veličine što zbog drugih razloga, a ostatak odjeće bit će doniran u dobrotvorne svrhe.

Fotogalerije skupocjenih komada odjeće koje je Sarah Palin nosila tokom kampanje možete pogledati ovdje.