Moda i ljepota
0

San Francisco omiljeni grad gay populacije

Sarajevo-x.com
Američki turisti, homoseksualno orijentisani, smatraju da su San Francisco i Montreal najgostoprimljivije turističke destinacije u SAD-u i Canadi za gay populaciju.

Sudeći po rezultatima do kojih su došle organizajcije koje istražuju šta je to što homoseksualce privlači na tržištu, San Frascisco je sa 76% glasova najčešća destinacija u SAD-u, a nakon njega su tu mjestsa Key West sa 57% i Fire Island sa 48%.

U Canadi je Montreal na vrhu sa 44%, a potom slijedi Toronto sa 39% i gradovi zapadno od Vancouvera sa 38% glasova.

Homoseksualci su izjavili kako su im kriteriji za ovaj izbor bili mjesta gdje neće naići na maltretiranje, prijetnje ili psihičko nasilje.

Homoseksulno orijentisani čovjek tokom putovanja potroši oko 260 dolara više nego heteroseksulac. Dok homoseksualac potroši 800 dolara, toškovi putovanja heteroseksualca iznose 540 dolara, a lezbejke 570.

Istraživanje je, također, pokazalo da je oko 2020 homoseksualaca, biseksualaca i transseksualaca u dobi od 21 i više godina, u proteklih dvanaest mjeseci, najmanje jednom negdje putovalo. Broj heteroseksualaca koji su putovali u poslejdnjih dvanaest mejseci je 1010.