Najkreativniji sajam umjetnosti
16

Sajam ručno izrađenih unikata "I Love Handmade" ispred BBI centra

Klix.ba
Ljubitelji etno šopinga ove subote, 8. septembra, moći će uživati u kupovini ručno izrađenih unikata u okviru open air izdanja Lucky Sun Marketa pod sloganom "I Love Handmade".

Udruženje za kreativni i održivi razvoj Asocijacije kreativaca će na 20 ekoloških štandova predstaviti zanatske i dizajnerske komade u staklu, žici, drvetu, sapune, vintage modu, tašnice od eko kože, recikliranih najlon kesa, te upotrebne predmete oslikane u decoupage tehnici, od recikliranog papira, svilene šalove, slike, majice, cekere...

Prodaja ručno izrađenih komada bit će održana na Trgu Djece Sarajeva ispred BBI centra s početkom u 10 sati.

"Kupovina handmade proizvoda je jedinstveno iskustvo. Bilo da kupujete za sebe ili kao poklone dragim osobama, posjedovati ručno izrađene proizvode pitanje je životnog stila", smatraju u Asocijaciji kreativaca.

Od oktobra prošle godine, kada je održan prvi Lucky Market do danas, kroz ovaj sajam kreativnosti prošlo je oko 300 izlagača - kreativaca iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, što Lucky Market čini najvećim, a i najkreativnijim sajmom umjetnosti u BiH. Od maja Lucky Market se održava i u Mostaru, a Asocijacija kreativaca je predstavljala svoje radove i u okviru sajmova privrede i vjenčanja širom BiH.

"Proživite jedan dan drugačiji od ostalih, dođite i družite se s kreativcima!", poručuju iz Asocijacije kreativaca.