Moda i ljepota
0

SAD: Muškarci imaju više seksualnih partnera od žena

Sarajevo-x.com
Prema rezultatima novog naučnog istraživanja koje je podržala i američka vlada, muškarci tokom svog životnog vijeka prosječno promijene sedam seksualnih partnera, a pripadnice nježnijeg spola samo četiri partnera.

Neobično istraživanje u kojem je učestvovalo 6,237 odraslih Amerikanaca starosne dobi od 20 do 59 godina je otkrilo da je tokom svog životnog vijeka čak 29% muškaraca promijenilo 15 ili više seksualnih partnera suprotnog spola, dok se samo 9% žena moglo pohvaliti sa brojkom od 15 ili više seksualnih partnera muškog spola.

Zaključak istraživanja baziranog na podacima, koje je od 1999. godine do 2002. godine prikupljao statistički zavod Centra za kontrolu bolesti i prevenciju, je sljedeći: Muškarci su uspješniji od žena kada je riječ o broju seksualnih partnera koje imaju tokom svog životnog vijeka, tačnije jedan muškarac u prosjeku ima sedam seksualnih partnera tokom svog životnog vijeka, a kod žena je ovdje riječ o samo četiri seksualna partnera.

Istraživanje je uspješno realizirano zahvaljujući sofisticiranim metodama ispitivanja koje su dizajnirane tako da osiguraju potpunu privatnost za učesnike. Naime, uz pomoć kompjutera učesnici su sami sebe intervjuisali kako bi njihovi odgovori bili što iskreniji.