Sedmica mode u New Yorku
1

Raskošna kolekcija Victorije Beckham za jake i sigurne žene

Klix.ba
Victoria Beckham (Foto: AFP)
Victoria Beckham (Foto: AFP)
Britanska modna dizajnerka Victoria Beckham prikazala je u nedjelju publici raskošnu kolekciju za proljeće/ljeto 2013. godine na Sedmici mode u New Yorku.

Dok joj je suprug, fudbaler David Beckham, sjedio i smiješio se u prvom redu zvanica, bivša članica grupe Spice Girls novim kreacijama nije iskakala iz forme ženstvenosti, koja joj najbolje i odgovara.

"Ove godine smo se više fokusirali na teksturu nego na boju", kazala je Beckham za AFP ističući kako se bazirala na upotrebi šifona i čipke.

Jedno od iznenađenja koje je priredila bila je obuća. Ovoga puta nisu to bile samo čizme s visokim potpeticama i kaiševima, već i ravne sandala koje je kreirao Manolo Blahnik.

Becham se 2008. prvi put pojavila na Sedmici mode u New Yorku i tada je njena kolekcija imala samo 10 kreacija. Ove godine posebno je ponosna na njihov prepoznatljiviji izgled i odvažne i mudre komade intimnog rublja ispod providne svile.

"Također sam veoma uzbuđena što ove sezone uvodim hlače sa detaljima. Želim da se žene dobro osjećaju, da su osnažene i sigurne", objasnila je dizajnerica.

"Kolekcija je svestrana, moderna i jednostavna", dodala je Victoria dok je njen suprug u blizini vodio brigu o kćerkici Harper. "Ne postoji nijedna stvarčica koju sama ne bih odjenula."