Moda i ljepota
0

Puerto Rico: Pobjeda misice uprkos "zabiberenoj" sabotaži

Sarajevo-x.com
Foto: Miami Herald
Foto: Miami Herald
Organizatori Miss Universe 2008 u Puerto Ricu još uvijek istražuju slučaj i traže počinioce licemjerne sabotaže. Naime, odjeću i šminku takmičarke Ingrid Marie Rivera, koja je na kraju i pobijedila, neko je u dva navrata prskao sprejem - suzavcem na bazi bibera koji je misici prouzrokovao strašan osip.

Ingrid Marie Rivera (29) pobijedila je na takmičenju za Miss Universe 2008 u Puerto Ricu, iako je u dva navrata neko pokušao sabotirati njen nastup i pobjedu.

Njena šminka bila je posuta biberom, a odjeća naprskana sprejem-suzavcem na bazi bibera od kojeg je Rivera dva puta dobila strašan osip. Osim toga, neko je ukrao Riverinu torbu sa osobnim dokumentima, kreditnim karticama i večernjim haljinama.

"Isprva sam mislila da je alergijska reakcija na nešto što sam pojela ili da je jednostavno stres. Ali kada se to dogodilo i drugi put, znala sam da nije slučajnost", rekla je misica Rivera za Miami Herald.

Organizatori Miss Universe 2008 u Puerto Ricu također su morali odgoditi zadnji dan takmičenja zbog lažne anonimne dojave o bombi. Istragu za sada provode samo organizatori, a policija nije uključena u slučaj.

Ipak, Rivera koja je bila Miss World Caribbean u 2005. godini, postala je kontroverzna meta jer je, prema riječima ostalih takmičarki, bila previše iskusna te da je trebala biti diskvalificirana. Mediji su također "dolijevali ulje na vatru" favorizirajući Riveru tokom cijelog takmičenja.