Bilinac "Kraljica talk showa"
0

Prvi ocjenjivački susreti finalistica za Miss Planete Zemlje BiH

Sarajevo-x.com
Nakon što su odabrane djevojke iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, koje će se boriti za titulu Kryolan za Miss Planete Zemlje BiH 2012. godine, uslijedili su i prvi ocjenjivački susreti finalistica..

Tokom trodnevnog boravka u glavnom gradu BiH, tačnije u Hotelu Europa, djevojke su imale priliku da se druže, upoznaju ali i obave svoje zadatke propisane Izborom za Miss Planete Zemlje.

Prvi zadatak za djevojke je bio poziranje u kupaćim kostimima i izrada fotokartica sa oficijelnim fotografom ovog projekta Dajanom Javorcem. Prema mišljenju žirija, na osnovu fotografija su dobili i prvu titulu, a to je Miss fotogeničnosti, koja je pripala Nikolini Samouković.

Snimljene fotografije će ući i u takmičenje za Miss Interneta 2012. godine, koje počinje 15.03. na oficijelnoj stranici izbora - www.missearthbih.com ali i za medijsku titulu Miss Magazina Azra 2012.

U prepunoj dvorani Hotela Europa je održan i Talk show, gdje su pojedine djevojke svojom elokventnošću i kvalitetnim odgovorima potpuno zadivile članove žirija. Vođene su prave debate o temama Olimpijskih igara i utjecaja pušenja na zdravlje. Na samom kraju, djevojke su pokazale znanje jednog stranog jezika. Bilo je tu suza, smijeha, prepirki, pa i pitanja za publiku.

Iako su se djevojke odlično snalazile, žiri je odlučio da je za nijansu ipak najbolja Jovana Bilinac, koja je i osvojila titulu Kraljice Talk showa.

Pored svih navedenih obaveza finalistice su snimile i videojingle na TV Pink BH, kako bi svojim glasovima u izboru mogli učestvovati i svi građani Bosne i Hercegovine, a za medijsku titulu Miss TV Pink BH 2012.

Sva predtakmičenja i sve titule su sastavni dio izbora Kryolan za Miss planete Zemlje BiH 2012., koji će svoj vrhunac doživjeti na Superfinalom takmičenju u septembru sa direktnim prenosom na TV Pink.