Lično kontaktirala magazin
0

FOTO / Prva Playboy zečica iz Indije ne žali zbog golišavih fotografija

Klix.ba
Sherlyn Chopra (Foto: AFP)
Sherlyn Chopra (Foto: AFP)
Prva dama iz Indije koja je pozirala gola za planetarno popularni magazin Playboy je rekla da je ponosna na to što pomjera granice u zemlji u kojoj se javna golotinja u bilo kakvoj formi smatra tabu temom.

Bolivudska glumica Sherlyn Chopra će se pojaviti na naslovnici novembarskog izdanja ovog magazina. Playboy, kao i drugi magazini za odrasle, zabranjen je u Indiji. Ova zemlja ima stroge zakone koji zabranjuju bilo kakav javni čin ili štampani materijal koji se smatra pohotnim.

Vijest da je Chopra postala prva indijska zečica je izazvala velike kritike. Chopra je izazvala još veće kontroverze kada je nekoliko fotografija sa snimanja objavila na svom Twitter profilu.

Većina Indijaca kritikuje njenu odluku i optužuju je za privlačenje pažnje na sebe i svoju filmsku karijeru. Najviše se kritikuje činjenica da je Chopra sama pisala Playboyju i tražila fotografisanje.

Foto: AFP
Foto: AFP
U razgovoru za AFP, ova Indijka je rekla da se smatra pionirom seksualnih sloboda u svojoj zemlji.

"Ne žalim zbog svoje odluke. Osjećam samo čistu slobodu i uzbuđenje. Ponosna sam što sam pomjerila granice i neće me biti strah da živim svoj život pod vlastitim uslovima", kazala je Chopra.

Indijski pisci, glumci i umjetnici koji su ranije pokušavali pomjeriti granice morala u Indiji, su često postajali meta konzervativnih religijskih grupa. Chopra se, međutim, ne brine mnogo za moguće probleme.

"Čuvari morala za mene ni za društvo nikada nisu napravili ništa dobro. Neka nastave raditi šta hoće, a ja ću raditi ono što zaista volim i u čemu uživam", dodala je.