Moda i ljepota
0

Pronalaženje mode u Londonu s kompanijom British Airways

Sarajevo-x.com
Ostavljajući New York, Milano i Pariz u sjeni zahvaljujući aktivnim modnim dizajnerima, Velika Britanija je postala mjesto gdje kupuju bogati, slavni i lijepi. Iz dana u dan postaje jasnije da je London glavni grad mode.

Britanske slavne ličnosti pune naslovnice časopisa svugdje u svijetu. Na nekoj od naslovnica najpoznatijih časopisa moguće vidjeti Kate Moss, Siennu Miller, Jude Lawa ili čak novog 007 lično, glumca Daniela Craiga.

Britanske robne marke poznate su diljem svijeta, a zahvaljujući redovnim letovima po pristupačnim cijenama nikada nije bilo lakše doći do Londona na važnu vikend kupovinu.

Ali gdje početi? Modna scena nije jedini aspekt grada Londona koji se nevjerojatno brzo razvio posljednjih godina. Prva tajna uspješne modne kupovine u Londonu je ne dozvoliti da vas obuzme strah.

Zapravo, vaš prvi korak je da krenete prema jednoj od mnogih šarmantnih kafana koje krase grad – savršeno mjesto za planiranje vaše kupovine uz kapućino.

Britanski modni dizajneri zaslužili su međunarodni ugled svojom inovativnošću i originalnošću, prkošenjem svemu što je konvencionalno. Pronalazeći inspiraciju u mnoštvu različitih mjesta, mnogi su dizajneri pronašli način kako da svoje kreacije približe zahvalnim ljubiteljima.

Ljudi poput Alexander McQueena i Stelle McCartney potpisali su ugovor s velikim luksuznim markama poput Gucci grupe, dok Jasper Conran i Betty Jackson sarađuju s trgovinama poput Debenhams kako bi pružili različite nove marke diljem velikih prodajnih odjela.

Drugi poznati britanski dizajneri poput Nicole Farhi, Margaret Howell, Paul Smitha, Vivienne Westwood i Matthew Williamsona otvorili su vlastite trgovine kako bi direktno radili sa kupcima.

Bez sumnje, mjesto gdje trebate započeti svoju kupovinu je ulica Conduit Street u W1, malo niže ulice Regent. Ovdje ćete pronaći sve "crème de la crème" - od dućana Vivienne Westwood do kuće Stelle McCartney u blizini ulice Bruton.

Skrećući u ulicu Bond, pronaći ćete Nicole Fahi na broju 158, a nadalje, spuštajući se na staru Bond ulicu, naći ćete se ispred ekscentrične trgovine Alexandera McQueena. Malo niže od Piccadillyja, u ulici Sackville na broju 36 je i modna kuća Josepha Conrana.

Ukoliko želite temeljito obaviti kupovinu ne smijete propustiti poznate trgovine Betty Jackson na broju 311 ulice Brompton SW3, trgovinu Paula Smitha na broju 122 Kensington parka, i trgovinu Margaret Howell na broju 34 ulice Wigmore W1.

U Londonu nemojte zaboravite etablirana modna imena koja ćete pronaći u novoj Bond ulici gdje možete razgledati najnoviju ponudu Burberrya, Mulberrya, Pringle and Daksa.

Također možete krenuti prema ulici Regent u potrazi za Aquascutuma i Jaegerom.

Ako nemate previše vremena, potražite najveće londonske robne kuće poput Selfridges, Harrods i Harvey Nichols koje nude bogatu ponudu kolekcija mnogih slavnih dizajnera, a izgovore za neobuzdano "peglanje" kreditne kartice potražite kasnije.

London doista pruža naizgled beskrajan broj imena povezanih s najboljom odjećom. Uzmite na primjer Saville Row, tihi kutak Mayfaira, glasovit po tome što je dom krojenja muške odjeće, dok mnoga gospoda kupuju sportske majice u ulici Jermyn.

Londonske tržnice već su dugo izvor jednostavno svega šta vam je potrebno. Ukoliko krenete prema tržnici Camden i ulici Portobello moći ćete u pola cijene kupiti modne dodatke i odjeću. Naravno, s obzirom da je to tržište ovisno o okolini, stilovi variraju svaki dan (ponekad i svaki sat) tako da doista sve ovisi o vašoj sreći.

Covent Garden je zanimljiva mješavina tržnice i trendovskih trgovina i nudi razuzdani izbor modne odjeće. Tamo možete pronaći mnoge dizajnerske nade, a to je i razlog zbog kojeg Covent Garden posjećuju mnogi profesionalni modni dizajneri te oni s okom za cjenkanje.

Spitalfields je postao posebna modna destinacija koja se posjećuje uglavnom nedjeljom ujutro. Ova lokacija u posljednje je vrijeme sve poznatija kao mjesto prepoznatljive mode i jeftinih cijena na kojem možete porazgovarati s dizajnerima osobno dok isprobavate najnoviju kreaciju. Odlična stvar sa kupovnom modnom terapijom u Londonu jest ta da ona ne mora koštati puno!

S druge pak strane, možete krenuti i prema Topshopu u ulici Oxford u kojem također možete pronaći nešto povoljno. Kada smo već kod povoljnih cijena, evo nešto što nikako ne smijete propustiti - Bang Bang u ulici Goodge Street W1 prodaje nošenu dizajnersku odjeću u pola cijene, a također će otkupiti i vašu dizajnersku odjeću ukoliko nije često nošena.

Povrh svega ovoga, London je nalazište malih, stopostotno britanskih trgovina gdje možete pronaći odjeću i dodatke iz cijelog svijeta, s mnoštvom unikatnih jedinstvenih predmeta dovoljnih za kreiranje vlastitih trendova.

Otkrijte modne tajne svijeta poznatih slavnih ličnosti na putu za kupovinu u London i prijavite se na www.ba.com kako bi provjerili najnovije ponude letova i smještaja.