Moda i ljepota
263

Profesorica geografije RahatLookom prkosi nezaposlenosti

Klix.ba
Elena Čović diplomirana je profesorica geografije, ali s obzirom na to da poslije završetka fakulteta nije uspjela naći posao, kaže da je bila prisilno kreativna u rješavanju egzistencijalnih problema, kakve imaju mnogi mladi ljudi u BiH.

Nemogućnost pronalaska posla iznjedrila je neuobičajen brend Rahatlook koji stoji iza kreativnih i nadasve posebnih modnih kreacija.

RahatLook je vintage online shop koji već dvije godine nastoji u običnu svakodnevnicu uniformisane odjeće unijeti dašak prošlih vremena i raznolikosti boja, istakla je u razgovoru za Klix.ba mlada umjetnica Elena Čović.

Navodi da je RahatLook nastao sa željom da promoviše i njeguje modu osamdesetih I devedesetih godina, a koji se uklapa u današnje okvire mode.

“U doba komercijalizma i gubljenja modnog identiteta uzrokovanog masovnom produkcijom modnih kuća RahatLook čini upravo suprotno”, kaže Elena.

“Svaki rahat komad odjeće je unikatan, očuvan i pristupačan po najpovoljnijim cijenama”, ističe ona.

Ova mlada profesorica geografije svakodnevno traga za zanimljivim komadima odjeće po Second hand shopovima, koju po potrebi preuređuje, te osmišlja ukupan stajling i kreacije prezentuje putem online shopa, a na fotografijama su često prijedlozi stajlinga, od šminke, frizure do odjevnih kombinacija.

Dozu originalnosti i šarenila RahatLook donosi svake sedmice na svojoj Facebook stranici.