Obuća Alexandera McQueena
0

Pretjerivanje u svom najčistijem obliku

Sarajevo-x.com
Bizarne cipele koje vidite na slikama možda vam mogu pomoći da izgledate viši, ali vam istovremeno mogu obezbijediti i rizik od loma noge. Ipak, kako je u modi biti neobičan, britanski dizajner Alexander McQueen odlučio se ponuditi damama potplate od 30 centimetara. Pitanje je da li je sam pokušao hodati u njima.

Na kreiranje kolekcije cipela ukrašenih kristalima inspirisao ga je Charles Darwin i njegovo poznato djelo "O porijeklu vrsta". Ipak, tu nije bio kraj. Modeli koji su predstavili ovu kolekciju na Sedmici mode u Parizu imali su frizure đavolaka, a njihove mini-suknje bile su dekorisane tako da imitiraju kožu životinja.

Cijeli show imao je za cilj dočarati atmosferu prahistorije, imitirati podvodne scene i ponuditi posjetiocima ono što se "riječima ne može opisati", piše Daily Mail.

Čudnovato ali divno raspoloženje proširilo se dvoranom kada su na pistu izašle djevojke obrijanih obrva i sa iscrtanim škrgama na sljepočnicama.

Paradu ljepotica trebalo je putem interneta pratiti šest miliona ljudi, ali je stranica Showstudio.com oborena prevelikom posjetom, nakon što je ekscentrična američka pjevačica Lady GaGa objavila da će upravo tom prilikom predstaviti svoj novi singl "Bad Romance". Kako su brojni fanovi posjetili sajt ne bi li čuli pjesmu, ona je pala i šest miliona ljudi ostalo je uskraćeno za ovaj doživljaj.