Moda i ljepota
4

Premijera modnog filma "Split" u Kriterionu

FENA
Premijerno prikazivanje modnog filma "Split" Milana Senića u režiji Zinke Bejtić u Art kinu Kriterion 16. aprila u 20 sati.
Film "Split" interpretira i vizuelno ukazuje na dva dijela, pozitivni i negativni, svijetli i tamni, prošlost i budućnost. Na apstraktan način predstavlja dva modela koji interpretiraju zvuk kroz uigrane, mehaničke pokrete. Film promovira serijal košulja modnog dizajnera Milana Senića čiji stil karakterizira jednostavnost, kontrast i geometrijska forma.

Režija i montaža: Zinka Bejtić, direktor fotografije: Emir Klepo, sound design: Belma Zvizdić, modeli: Bojan Popić i Vladan Gavrić, hair styling: Eldin Nuhić, Studio EN, make up: Vesna Husić, fotograf: Almin Zrno, make up: Maja Talović, modeli: Bojan Popić i Vladan Gavrić, dizajn plakata: Enisa Bravo.

Milan Senić je rođen u Sarajevu 1981. godine. Studirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, diplomirao na Visokoj školi novinarstava Media Plan. Član je Udruženja likovnih primijenjenih umjetnosti Bosne i Hercegovine (ULUPBIH). Prva kolekcija prezentirana kroz samostalnu reviju realizirana u avgustu 1999. godine. Učestvuje na Sarajevo fashion weeku 2001.-2003. godine, selekcija mladi dizajneri. Svoj kreativni razvoj nastavlja kroz različite angažmane kao što su: učešće na konkursima za dizajnere, modnim događajima i projektima, styling i kostimografija za promotivne kampanje i videospotove, pisanje tekstova o modi za Urban Bug... Posljednjih godina svoj rad prezentira kroz fotografiju, video i putem showroomova i izložbi grupnog i individualnog karaktera u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Portugalu , SAD-u i Bosni i Hercegovini.