Moda i ljepota
12

Predstavljena dva nova parfema Dolce & Gabbana

U Umjetničkoj galeriji u Sarajevu su jučer predstavljeni novi parfemi koje potpisuju Domenico Dolce i Stefano Gabbana. To su Dolce Floral Drops za dame i INTENSO za jači spol.

Dolce Floral Drops posjeduje rijetku ljepotu osvježavajuće cvjetnog mirisa. Magični dodir jutarnje rose kombinuje cvjetne note neroli listova, cvijeta papaje uz bijeli amarilis, narcis i lotos. Ali kašmeran, mošusne note i sandalovina obogaćuju njegov karakter i definišu njegovu svježinu.

Dolce Floral Drops upakovan je u bočicu sa zamagljenim staklom zakrivljenih linija sa poklopcem u obliku cvijeta mliječno bijelih latica. Zamagljeno staklo daje mirisu mističnu zelenkastu boju koja asocira na poljubac rose i savršeno odražava svježinu i nježnost mirisa.

Mlada Kate King je ponovno izabrana za zaštitno lice parfema Dolce Floral Drops. Sa takvim dubokim očima i plemićkim obilježjima, Domenico Dolce i Stefano Gabbana vidjeli su je kao moderno utjelovljenje Claudije Cardinale iz filma "Leopard".

"Dolce Floral Drops je svjež i nježan, dragocjen kao jutarnji poljubac", (Domenico Dolce i Stefano Gabbana).

Idejni tvorci reklamne kampanje za Dolce Floral Drops bili su Domenico Dolce kao fotograf i Stefano Gabbana kao kreativni direktor.

Novi INTENSO parfem predstavlja snagu odlučnog muškarca čije srce kuca u duhu tradicije, ali koji istovremeno uživa u savremenom svijetu.

Ovo je drvenasto aromatični miris koji otvara prozračne akvatične note uz zelene tonove bosiljka i lavande. Njegovu izrazitu privlačnost definiše potpuno novo otkriće u svijetu mirisa: moepel note koje su specijalnom tehnologijom dobivene iz cvjetova i listova Milkwood drveta.

Moepel akord je nova, senzualna, pomalo animalna nota sa akcentima meda, balzama i cvijeća što kreira modernu interpretaciju klasičnog efekta duhana. Muževnost duhanskih nota mirisa dodatno definišu meke note ekstrakta sijena i pšeničnih ljuspica. Intenzitet i snagu miris crpi iz raskošne kombinacije labdanuma, sandalovine i čempresa u bazi parfema koja predstavlja savršen kontrast svježih, toplih i bogatih nota koje upotpunjuju kompoziciji mirisa i ističu njegov drvenasti šarm.

INTENSO slavi svoju vezu sa Pour Homme tako što imitira ikonične linije njegovog pakovanja. Klasična bočica, elegantna i muževna sa zaobljenim siluetama i cilindričnim poklopcem, reinterpretirana je za INTENSO staklom u tamno smeđoj boji vuklanskog kamenja sa Dolce&Gabbana logom u elegantnoj bakarnoj nijansi erupcije lave.

Vulkan i jeste glavna inspiracija za INTENSO muškarca koji je "grub i hladan na površini, a vatreno strastven iznutra".

Irski glumac Colin Farrell izabran je za lice Intenso mirisa i ovo je njegova prva saradnja s Dolce & Gabbana Fragrances.

"Colin otjelovljuje sve aspekte Intenso muškarca. Njegov izgled privlači pažnju, a njegov pogled je prodoran i provokativan. Kao glumac i muškarac, on savršeno predstavlja snagu, nježnost I privlačnost, kvalitete koje smo tražili u muškarcu koji će biti lice našeg novog mirisa", (Domenico Dolce i Stefano Gabbana).