Aukcija u Londonu
0

Predstavljen "komplikovani grudnjak" Marilyn Monroe

Sarajevo-x.com
Obznanjeno je kako je slavna plavuša Marilyn Monroe svoje adute još u tadašnje vrijeme držala na mjestu. Uspravnima je njene grudi držao komplikovani grudnjak izumljen 1950. godine, ekvivalent današnjem grudnjaku Wonderbra.

Holivudska sirena nosila je veličinu 36D, a njen grudnjak imao je duple košarice i naramenice koje su služile da joj podignu grudi i drže ih tako.

Nakon otkrivanja ovog komada veša na međunarodnoj aukciji u zapadnom Londonu, Richard Davie, predstavnik organizatora aukcije, istakao je kako očekuje "veliko uzbuđenje fanova i veliki interes" za grudnjakom dive.

"Na prvi pogled grudnjak izgleda veoma komplikovano i zapravo ima četiri košarice u unutrašnjem dijelu. To je nešto poput prvih Wonderbra grudnjaka", dodao je. "Unutrašnja košarica je skrivena, a služi za normalno držanje grudi. Veća košarica je izbačena kako bi njeno poprsje izgledalo veće."

Očekuje se da će grudnjak na aukciji dostići cijenu od 2.300 eura. Aukcija će se održati u narednu subotu u londonskom hotelu Radisson Edwardian, piše Metro.