Moda i ljepota
0

Poziv modelima na kasting za 26. Nivea BH Fashion Week

Sarajevo-x.com
Organizatori 26. Nivea BH Fashion Weeka pozvali su vodeće bh. modne agencije i modele na generalni kasting u povodu održavanja revija dizajnerskih kolekcija na sedmici mode u Sarajevu, od 2. do 5. aprila 2011.

Kasting će se održati u Alta Shopping Centru u petak, 25. marta, s početkom u 12 sati.

Najboljim odabranim djevojkama će se pružiti prilika da rade revije na bosanskohercegovačkoj sedmici mode u aprilu 2011, ali i mogućnost da se predstave ino modnim skautima.

Ni ove godine javnosti neće izostati najpoznatija imena bh, modne scene, od Slađane Pejić – Fashion TV Modela i zaštitnog lica Nivea BH Fashion Weeka, Snežane Prorok – Miss BiH 2010, koja se plasirala u top 20 na izboru za Miss bikini svijeta 2010, Tamare Simić – Fashion TV Modela, Delile Softić – Fashion TV Modela svijeta 2006. godine, Tanje Vujičić – Miss BiH 2008, Sanele Koprene – Best Model BiH 2009. i Fashion TV Modela svijeta 2010, Azre Gazdić – Miss BiH 2006, Aleksandre Milanović – Fashion TV Modela BiH 2008, pa sve do Ivane Granzov – Fashion TV Modela BiH 2010.

Modni skauti iz Francuske, Grčke, Turske, Kine doći će na 26. Nivea BH Fashion Weeku u potrazi za bh. manekenima. Ovo izdanje najprestižnije modne manifestacije BiH obilježit će veća zastupljenost autorskih kolekcija, koje su uvijek činile osnovu koncepta BH Fashion Week. Svoje modne snove, pretočene u kreacije, prikazat će preko 40 domaćih modnih kreatora i mladih dizajnera, kao i 20 kreatora i modnih kuća iz više evropskih zemalja. Ali još jedna karika koja će upotpuniti 26. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je dolazak mnogobrojnih modnih bookera, koji dolaze u potragu za bosanskohercegovačkim modelima.

Interes za pojavljivanjem na sedmici mode u Sarajevu izrazile su i inostrane modne agencije, čiji će predstavnici prisustvovati kastingu. U bh. metropolu će tako stići mnogobrojni bookeri, a među njima i Bianca Pendu Madrid, Mihalis Lavdiotis iz Models Only Agency Atina, Ece Gurses iz Istanbul Model Managementa, Mehmet Yildil iz Star Model Managementa, Uluc Perfect Model Agency Istanbul i mnogobrojni drugi modni skauti iz Istanbula.

Nakon castinga za ino agencije tokom prošlih godina, u inostranstvu su do sada angažovane Slađana Pejić (Švicarska, Grčka, Amerika i direct booking Turska), Delila Softić (Holandija, Italija, Turska i Kina), 16-godišnja Slađana L. je dobila poziv za Amsterdam Fashion Week, Edina Dervišević, koja je nakon Bugarske otputovala za Istanbul i Dubai, poslovne angažmane u Turskoj ostvarile su Sanela Koprena, Biljana Todorović, Aleksandra Milanović, Dijana Knežević, Dijana Hercegovac, Njegica Balorda, Azra Gazdić, Snežana Prorok i brojni drugi modeli.

Ove godine Slađana, Tanja i Snežana su dobile poziv za odlazak u New York zbog snimanja "virtuelne revijalne prezentacije naših modnih dizajnera", a koju će producirati Film Annex u New Yorku u periodu juni/juli 2011. godine.

Ovim putem, modna agencija Abc Models poziva sve zainteresirane djevojke od 16 godina i više da pošalju svoje fotografije u jpg formatu i prijavne formulare modela na agenciju Abc Models Sarajevo. Prijave mogu dostaviti sve djevojke koje dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske ili Crne Gore. Na ovaj kasting mogu se prijaviti i sve modne agencije iz regiona, ukoliko smatraju da imaju modele koji imaju potencijal i da odgovaraju ino tržištu.