Moda i ljepota
0

Pozdrav sivoj, proljeće 2008. će biti u boji

Sarajevo-x.com
Badgley Mischka; Foto: AP
Badgley Mischka; Foto: AP
Nakon dominacije sive boje u jesenskoj kolekciji, proljeće će biti u koloru. Modne piste njujorškog Fashion Weeka u četvrtak su preplavile boje. Od žute, preko ciklame i plavičasto roze do prljavo plave. Svoje modne kolekcije predstavili su Bill Blass, Cynthia Steffe, Nicole Miller, Badgley Mischka, Charles Nolan te modna kuća Miss Sixty.

Sunčano žuta i roza boja su u paleti modne kuće Miss Sixty. Ono što je ostalo nepromijenjeno kod ove modne marke su uske farmerice. Bill Blass je svoju kolekciju predstavio u plavičastom svila-satenu. Na modnoj reviji Cynthie Steffe, vladao je pop utjecaj uz mnoštvo boja, a kod Nicole Miller domirale su zemljane boje te materijali sa otiskom koji izgleda kao obojeno staklo.

Badgley Mischka dali su kombinovanu mješavinu grada i countryja. Na njihovoj reviji predstavljene su dnevne i svečane haljine, pantalone, cipele, sunčane naočale, kupaći kostimi, šeširi i torbe.

Kolekciju Charlesa Nolana obilježile su faltne i čipka. Predstavljene su i tunike A kroja, pantalone širokih nogavica, bermude te džemperi.

Sedmica mode u New Yorku je počela u srijedu, a ukupno će trajati osam dana. Predviđeno je da svoje kolekcije predstavi 60 dizajnera.