Moda i ljepota
20

Potpuno prirodan postupak: Kako izbijeliti zube u samo nekoliko minuta

Klix.ba
Bloggerica Farah Dhukai savjetuje interesantan način za izbjeljivanje zuba koji svakako možete probati kod kuće uz pomoć potpuno prirodnih sastojaka.

Sastojci koji su vam potrebni za izbjeljivanje zuba su tek kokosovo ulje i kurkuma, od kojih je potrebno napraviti pastu, nanijeti je na zube i ostaviti da djeluje pet minuta. Nakon toga istrljajte zube četkicom i isperite usta.

Zanimljiva stvar u vezi ovog recepta jeste što rezultat nećete vidjeti odmah, a ideja je da postupak ponavljate nekoliko puta sedmično, te ćete rezultate vidjeti nakon određenog vremena.

Kurkuma, drevni začin koji se koristi i u medicinske svrhe, pomaže u otklanjanju kamenca sa zuba (onog kojeg ne možete vidjeti golim okom), te koji zapravo uzrokuje tamne mrlje na zubima i gubljenje bjeline.

No za razliku od agresivnih hemijskih izbjeljivača koji se nalaze u pastama za zube, kurkuma je potpuno prirodna, te ima antioksidativna i antiupalna dejstva, što je čini idealnom za oralno zdravlje.

Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu koja ima antifungalna i antibakterijska dejstva, a njegove su prednosti mnogobrojne.

U svakom slučaju, jednostavan i prirodan recept koji možete probati i kod kuće bez ikakvog rizika.