Kladionice
0

Portorikanka favoritkinja izbora za Miss svijeta

Sarajevo-x.com
Jennifer Colon Alvarado
Jennifer Colon Alvarado
Počelo je odbrojavanje do ovogodišnjeg najvećeg svjetskog izbora ljepote. U Johannesburgu će se 12. decembra okupiti najljepše djevojke zemalja učesnica izbora za Miss svijeta, a velika favoritkinja na kladionicama je misica Portorika Jennifer Colon Alvarado, koja već sedmicama drži vodeće mjesto.

Odmah iza nje sa kvotom 3,5 nalazi se najljepša djevojka Meksika, a slijede je miss Barbadosa, Francuske i Južne Afrike.

Uoči 59. izbora za najljepšu djevojku svijeta odlično 11. mjesto drži hrvatska misica Ivana Vasilj. Indijka Pooja Chopra je na kladionici 24., Amerikanka 27., Srbijanka 49., Makedonka 53...

Andrea Šarac iz BiH trenutno je 98. od 111 zemalja učesnica takmičenja, sa kvotom 151.

Favoritkinja iz Portorika studira arhitekturu, voli umjetnost i klasičnu muziku, a ima 21 godinu. Profesionalni je model.

Colonova je titulu miss Portorika primila 23. jula od dotadašnje misice Ivonne Orsini, polufinalistkinje izbora 2008. godine. Tada se takmičenje također održalo u Južnoj Africi, iako je trebalo biti u Kievu, ali je Svjetska organizacija izbora za miss, nesigurna razvojem napetosti između Rusije i Gruzije, događaj premjestila na jug Afrike.