Moda i ljepota
64

Popularna gojazna plesačica: Imam 170 kg i ne želim biti mršava

Klix.ba
Kada Whitney Thore koja ima više od 177 kolograma šeta ulicom, mogu se čuti komentari poput "debela g****a" ili "debela k**a". Zlostavljali su je od školskih dana, a razlog njene debljine je hormonalni poremećaj. Ali, nije dozvolila da sve godine živi povučeno i u depresiji, već je odlučila napraviti nešto od svog života.

"Voljela bih izgubiti koji kilogram, ali riječ je o mom zdravlju. Nemam želju da budem opet mršava. Voljela bih smršati malo kako bih stala u avionsko sjedište i roditi djecu. Čim budem imala oko 110 kila, prestajem s mršanjem. Mislim da izgledam dobro, a to misli i moj momak", kazala je reality i TV zvijezda.

Thore je postala popularna nakon što je na YouTubeu objavila video "A Fat Girl Dancing" koji je postao viralan, a sada ima preko osam miliona pregleda.

Ističe kako je u svojim 20-im godinama uspjela izgubiti 45 kilograma, te da tada nije imala visok pritisak niti kolesterol.

"Nisam imala rizik od dijabetesa i mogla sam trčati kilometrima. Odbijam vjerovati da nešto nije uredu s osobom koja ima 110 kilograma, a kojoj tijelo i krv normalno funkcioniraju. Jednom sam trčala i neko mi je dobacio 'Debela g****ce'. Osjećala sam se jadno i grozno i shvatila sam da koliko god se trudim društvo me neće prihvatiti i nikada im neću biti dovoljno dobra. Iako sam tada sigurno bila u v ećoj kondiciji od te osobe", rekla je.

Smatra kako izgled tijela, odnosno kilogrami i zdravlje, nisu toliko povezani, već je bitan stil života koji vodimo.

"Imam prijateljice koje su prave mršavice, ali nisu zdrave i imaju dijabetes. Kada one uđu u McDonald's niko im ne govori 'Šta unosite u tijelo? Idite vježbati', kao što bi meni rekli", kazala je.

Kao djevojčica bila je mršava i sanjala je o tome da postane glumica i plesačica. Bila je na dobrom putu. No, kada je krenula na koledž dobila je 45 kilograma zbog poremećaja u radu jajnika. Tada je bila u depresiji i prestala je plesati.

"Nisam imala prijatelja i svi su me izrugivali. Niko nije želio biti viđen sa mnom", rekla je.

Poremećaj joj je dijagnosticiran tek u 21. godini i zbog toga je bila veoma ljuta. Kosa joj je opadala, a dlake su joj rasle na licu i u grudima.

Trenutno puno vježba, pleše i nada se da će uskoro moći imati djecu. Također, imat će svoju emisiju "Fat Girl Dancing" koja će biti emitovana TLC.