Moda i ljepota
0

Ponosni na etiketu Made in BiH: Modni dizajneri predstavljeni kroz jedinstveni editorijal

Klix.ba
Čendrljine Accessorize by Ivana Bokšić i Iva Kolobarić
MODAMO.kreARTiva Concept Store je mjesto koje je otvoreno u Mostaru krajem prošle godine, a ono što ga čini vrijednim pažnje je činjenica da takav jedan koncept u ovom trenutku okuplja 25 domaćih dizajnera.

Kada kažemo dizajnera, mislimo na mlade i perspektivne ljude naše zemlje koju su ručnu izradu modnih dodataka i odjevnih predmeta usavršili do te mjere da je veoma tanka linija između njihovih proizvoda i onih industrijski izrađenih.

I dok se cijela modna industrija bori s proizvodnjom i reže troškove upravo na ljudima i ručnoj izradi, Bosna i Hercegovina na tom polju stalno raste i postaje lider u regiji po broju mladih ljudi koji ne čekaju bolje poslovne prilike, nego svoju kreativnost usmjeravaju u poduzetničkom pravcu i stvaraju svoje male, no uspješne obrte.

"Ono što nam je drago jeste da se posjetitelji MODAMO.kreARTiva Concept Storea, nakon što vide domaće, ručno izrađene artikle uistinu uvjere u estetiku dizajna i njihovu preciznu izradu, te tako čine modne dodatke i odjevne predmete s Made In BiH etiketom, poželjnima u svojim kutijama za nakit i ormarima. To je divno, jer je uistinu krajnje vrijeme da se skoro sve što potiče iz naše zemlje svrstava u koš 'manje vrijednog' i 'nekvalitetnog', nego se stvaraju novi opisi – poput 'unikatno', 'ručno izrađeno' i 'fantastično', a na tome možemo zahvaliti ovim mladim dizajnerima. Svakom od njih 25.“, rekla je za naš portal Ana Ćavar, vlasnica Concept Storea.

U nastavku vam donosimo prvi modni editorijal, u kojem su kroz fotografije predstavljeni ovi dizajnerski uradci.

Editorijal ima za cilj približiti domaće proizvode domaćoj i regionalnoj publici te ih tako motivirati da više kupuju artikle s MADE IN BIH etiketom jer se oni uistinu mogu itekako nositi (i dizajnom i kvalitetom i cijenom) s onim uvoznim kojih je naše tržište prepuno.

I editorijal je napravljen u kompletnom bh. potpisu, pa tako iza njega stoje:

KreARTivno vodstvo: Ana Ćavar Styling: Dijana Perić Model: Marija Kolak Make-up: Marijana Bošnjak Foto i obrada: Nađa Berberović