Miss BiH sa četiri kofera u Kini
0

FOTO / "Ponijela sam 75 kg odjeće, na aerodromu smo platili 4.000 KM"

Sarajevo-x.com
"Oduševljena sam, presretna i beskrajno ponosna na sebe što sam dio najprestižnijeg izbora ljepote kakav je izbor za Miss svijeta", prva je poruka Snežane Prorok, najljepše djevojke Bosne i Hercegovine za 2010. godinu.

Ambasadorica ljepote Bosne i Hercegovine se već četiri dana nalazi u Pekingu na najprestižnijem izboru ljepote za najljepšu djevojku svijeta.

Govoreći o utiscima u toku putovanja, Snežana je otkrila: "Kad sam stigla na aerodrome, svi su gledali u mene, jer sam imala četiri velika kofera i oko 75 kg garderobe. Za prekoračenje moje prtljage Direkcija Miss BiH za Miss svijeta je platila 4.000 KM, što znači da je više iznosio trošak moje garderobe nego povratna aviokarta."

Od garderobe koju je ponijela tu se nalaze predivne svečane večernje i koktel haljine s potpisom "Carmen Line", kao i nekoliko poslovnih odijela koje planira nositi na pres-konferencijama. Za dnevnu varijantu ima predivnu mladalačku odjeću, dok će za malo hladnije vrijeme nositi jakne. Svu odjeću obezbjedili su sponzori izbora za Miss BiH.

"Nakon što sam stigla u Peking, smjestili su me u sobu s Miss Belgije. Nastojim da se družim sa svim djevojkama i da ostvarim lijepa prijateljstva", poručila je Prorok.

Na pitanje o tome kako provodi vrijeme, odgovorila je: "Moji dani ovdje su zaista ispunjeni od jutra do mraka i uživam u svakom trenutku. Ono što nas je prvo dočekalo jeste tradicionalna ceremonija i tu su po prvi put mogle da upoznaju i dođu u dodir sa kineskom kulturom, ljudima, običajima…Sve mi se sviđa! Bile sam i u shoppingu kako bi mogla u BiH ponijeti uspomene i suvenire sa ovog putovanja, ali ono što me najviše raduje je odlazak na kineski zid, a dan poslije toga je rezervisan za putovanje u Mongoliju."

Snežana je otkrila da je sa još pet djevojaka imala intervju za kinesku televiziju.

"Pričala sam o Bosni i Hercegovini i o svojim utiscima s putovanja. Zaista se radujem svakom novom danu i obećavam da ću javnost u svojoj zemlji redovno obavještavati o dešavanjima s priprema izbora Miss svijeta 2010", kazala je ushićena ljepotica.