Moda i ljepota
5

Pomama za kolekcijom Isabel Marant u H&M-u, kupci u redovima cijelu noć

Klix.ba
Na ulicama Londona danas je vladala prava histerija koju je izazvala nova kolekcija švedskog modnog lanca H&M nastala u saradnji sa francuskom dizajnericom Isabel Marant.

Kupci su redove ispred prodavnice počeli praviti još sinoć čekajući da se dokopaju nekog brendiranog komada po pristupačnim cijenama.

Hiljade ljubitelja mode nestrpljivo su čekale da se prodavnica u ulici Kensington otvori. Neki su na ulicu iznijeli stolice, a niske temperature nisu ih omele da dočekaju jutro kako bi dobili svoju narukvicu koja predstavlja ulaznicu za desetominutni boravak u radnji.

I nije samo u Londonu bilo tako. Sličan scenarij odigrao se širom svijeta jer je ranije najavljena kolekcija Isabel Marant danas puštena u prodaju. U Tokiju su pred prodavnicom H&M-a jake snage sigurnosti morale intervenirati kako bi napravile red.

Oni koji su došli kasnije, uspjeli su ući u prodavnicu, ali su se razočarali budući da je vrlo brzo sve razgrabljeno pa su ostali bez "dragocjenih krpica".

“Ova kolekcija mi je veoma važna zbog činjenice što je u njoj sadržano sve najbolje od onoga što sam predstavljala tokom karijere. Kada su mi ponudili saradnju s H&M-om prvo sam se jako razveselila. Ne samo zato što brend vrlo pomno bira dizajnere za saradnju, primila sam to kao priznanje svom radu i svemu onom što već godinama stvaram. Ova linija je zaista moj 'best of', u svakom smislu i značenju", izjavila je dizajnerica.

H&M