Moda i ljepota
973

Pogledajte Look Book nove senzualne kolekcije Kaftan studija

Klix.ba
Iz Kaftan studija stiže nam nova kolekcija za proljeće/ljeto 2016. koloristički inspirisana pejzažima francuskog impresioniste C. Moneta.

Nakon fantastičnog modnog filma koje su predstavile za kolekciju 2015., dizajnerice Kaftan studija, čije su kreacije omiljene mnogim damama u BiH i koje se zahvaljujući istinskoj kvaliteti sve više nose i izvan granica Bosne i Hercegovine, ne prestaju iznenađivati ljepotom prezentacije svojih radova.

U njihovom novom Look Booku predstavljaju laganu, konkretnu siluetu uz prepoznatljivu senzualnu prefinjenosti i eleganciju.

Transparentne dizajnerske forme su obogaćene razigranim ručno rađenim detaljima i cvjetnim dezenima. Duž čitave kolekcije su prisutni mekani materijali, forme su jasno definisane minimalističkim dizajnerskim potezima te nedvosmisleno sugerišu na visoku dozu estetike. Kaftan studio novom kolekcijom ponovo akcentira ljepotu i nježnost žene, nudeći kvalitet izrade i siguran autorski potpis dizajnerica Nermine Hodžić i Emine Hodžić Adilović.

Njihove nove kreacije predstavila je model Amra Čerkezović, a fotografiju i video uradio je Edvin Kalić. Za šminku je bila zadužena Maja Koristović Talović, a za frizuru Meliha H. Višća.