Euforija je na vidiku
0

Pogledajte ljepotice iz zemalja koje idu na SP

Pripremio: N. Jamaković
Adriana Lima (Brazil)
Vjerovatno ne možete iščekati početak Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Ostalo je još manje od dva mjeseca. Grupe su formirane i svi razmišljaju o tome koje će reprezentacije proći dalje.

Mi smo napravili nešto drukčiji prikaz reprezentacija nego što je to uobičajeno. Donosimo vam listu ljepotica iz zemalja učesnica Svjetskog prvenstva. Uživajte.

Brazil

Skoro je nemoguće napraviti bilo kakvu listu ljepotica bez Adriane Lime. Stoga nismo imali puno problema s izborom ljepotice iz Brazila. Ona je seksi žena koja oduševi svakog ko joj priđe blizu. A, svi znamo da Brazil ima prelijepe žene. Engleska

Kad je riječ o Engleskoj, izbor je pao na Keely Hazell, glamour model koji se proslavio golišavim fotografijama za modnu kuću Victoria's Secret. Mnogi od nas će uz Keely navijati za Engleze.

SAD

Bilo je, naravno, teško izabrati najljepšu Amerikanku koja bi predstavljala svoju zemlju. Nakon dugog razmišljanja, Marisa Miller je, ipak, broj jedan za SAD.

Australija

Seksi Australka Mirranda Kerr skoro da nije imala konkurencije. Jedan od najboljih modela Victoria's Secreta ima prelijepo lice i prezgodno tijelo. Svaki muškarac bi za nju učinio bilo šta. Njemačka

Svakako postoji razlog zašto je njemačka glumica Diane Kruger izabrana za ulogu lijepe Helene u Troji. Stoga, gledaocima nije teško bilo povjerovati da je zbog njene ljepote izbio jedan od najvećih ratova svih vremena.

Meksiko

Baš kao što već slutite da će se Penelope Cruz pojaviti ispod naslova Španija, isto tako nije bilo dileme kad je riječ o Salmi Hayek. Popularna glumica, koja je vjerovatno poznatija po svojim oblinama nego po profesiji, jednostavno je najpoželjnija Meksikanka.

Španija

A, evo, naravno, i Penelope Cruz. Tja, koga bismo drugog mogli izabrati iz Španije. Pri pomenu njenog imena, ljudi iz svih krajeva svijeta odmah pomisle na ljepotu. Južna Afrika

Tracey McGregor je označena kao najseksi model muškog magazina FHM iz Južne Afrike. Modeling joj je u krvi, njena sestra je Kerry McGregor koja je osvarila zavidnu karijeru modela čije su se fotografije pojavile u mnogim značajnijim časopisima.

Honduras

Karla Molina možda nije tako popularna kao ostale djevojke, ali to nikako ne znači da je manje lijepa. Ima 25 godina i već pet godina je u svijetu modelinga. Planira ostvariti i dizajnersku karijeru, voli putovati i probavati nove stvari.

Švicarska

Michelle Hunziker je švicarska glumica, model, pjevačica i TV ličnost, najviše poznata italijanskoj i njemačkoj javnosti. Bila je udata za italijanskog pjevača Erosa Ramazzotija, od 1998. do 2002., s kojim ima kćerku Auroru.

Grčka Grkinja Olga Farmaki možda ima staromodno ime, ali svakako nije takva. Naprotiv! Ona je model koji se zna odlično zabaviti i biti neozbiljna, kad to treba.

Francuska Kako bismo se malo odmakli od modela, odlučili smo u našu listu uvrstiti i lijepu i uspješnu francusku novinarku Mélissu Theuriau. Zavidimo Francuzima jer vjerujemo kako bi Mélissa povećala naplativost RTV takse u našoj zemlji.

Portugal

Da ostanemo u sličnom tonu. Osim što je model, lijepa Portugalka Helena Coelho je i TV hostesa. Lijepo lice i zgodna figura. Voli hip-hop i džoging.

Argentina

Iako radi u Španiji, gdje nastupa za različite TV showe, Carolina Pampita Ardohain je Argentinka. I, poznatija je po nadimku Pampita nego po imenu. Ona je model, i to kakav.

Nigerija

Svoj prvi veći uspjeh u karijeri modela Nigerijka Oluchi Onweagba napravila je slikajući se u kupaćem kostimu za časopis Sports Illustrated. Mnogi joj zamjeraju da je premršava.

Paragvaj

Paragvajka Leryn Franco mnogo je doprinijela u popularizaciji bacanja koplja kod ženskog dijela publike. Mada su u posljednje vrijeme i muškarci počeli obraćati više pažnje na tu disciplinu. Leryn se svakako na našoj listi nije našla samo zbog sportskih zasluga.

Danska

Možda ćete se sjetiti Helene Christensen, bivšeg modela Victoria's Secreta i učesnice na manifestaciji Miss Universe. Naime, 1988. ona je predstavljala Dansku kao miss te zemlje. Neće biti nezasluženo da predstavlja Dansku i na našoj listi.

Srbija Svi znamo Anu Ivanović. Nakon plejade ruskih ljepotica, tenis je iznjedrio i jednu srpsku. Lijepo je vidjeti i na terenu i van njega.

Holandija

Sylvie Van Der Vaart će biti uključena u Svjetsko prvenstvo puno više nego ostale djevojke. Njen suprug Rafael će braniti boje Holandije, a uz lijepu Sylvie na tribinama nije teško dobro igrati. Ili jeste, vidjećemo.

Urugvaj

Jedna od najtalentovanijih žena na listi je svakako Natalia Oreiro. Ženskom dijelu bh. publike dobro je poznata po ulogama u raznim sapunicama. Bila je, također, nominovana i za latinski Grammy. Uz to, sjajno izgleda.

Južna Koreja

Seksi pjevačica Lee Hyori svojevremeno je bila dio ženske pop grupe Fin.K.L, ali se potom odlučila na solo karijeru. Danas je ona najplaćenija pjevačica u Južnoj Koreji.

Italija

Osim što ima prelijepo ime, Federica Ridolfi jedna je od najljepših Italijanki. Ona je glumica koja se pojavljuje u mnogim TV emisijama. Bit će uz Italiju svim srcem. Udata je za bivšeg italijanskog reprezentativca Giuliana Giannicheddu.

Slovačka

Adrianu Sklenarikovu ne treba posebno predstavljati. Prelijepa i poželjna. No, ugrabio ju je bivši francuski reprezentativac Christian Karembeu, pa ni ona vjerovatno neće propuštati utakmice, posebno one koje budu igrale Francuska i Slovačka.

Slovenija

Melanie Knauss-Trump nije na listi samo zato što je jedna od najzgodnijih Slovenki već zbog činjenice da je supruga Donalda Trumpa. Mnogima, zavidnim i onima koji to nisu, nije jasno kako joj je uspjelo. Milioni joj se smiješe.

Gana

Ako baš i nemate razloga da odete posjetiti Ganu, kad vidite ženu poput Jennifer Victorie Koranteng, jednostavno poželite otići i vidjeti da li su i ostale žene iz te zemlje poput nje, posebno dok uživa na plaži.

Novi Zeland

Nju možda pamtite iz filma "Get Over It" gdje je glumila uz Kirsten Dunst i Bena Fostera. Kylie Bax je pokazala da osim dara za glumu može proći i kao model. Lijepa.

Čile

Cote De Pablo je glumica koju najviše znamo po stalnom pojavljivanju u TV seriji NCIS. Okušala se i u pisanju pjesama, ali i njihovom izvođenju. Mnogi hvale njen pogled. Kao, ima nešto u njenim očima.

Japan

Iz zemlje izlazećeg sunca dolazi nam model koji slovi za bikini idola, Aki Hoshino. Da, to znači da je ona jedna od onih žena koje postavljaju standarde kad je riječ o sezoni kupanja. Ona u kupaćem kostimu, neprocjenjivo.

Kamerun

Prije dvije godine Mingana Fochive Danielle Frankie predstavljala je Kamerun na američkom izboru za Miss Afrike. Ona je rođena u Kamerunu, ali je većinu života provela u SAD.

Alžir

Seksi, mlada glumica Leila Bekhti je iz Alžira. Mada nije uradila ništa značajno još od 2006., našla se na našoj listi zbog šarma.

Obala Slonovače

Svakako se ne može reći da Obala Slonovače obiluje poznatim ljepoticama. Izabrali smo onu koja je najzastupljenija na internetu, pjevačicu Teeyah. Sigurni smo da je popularna u svojoj zemlji.

Sjeverna Koreja

Mnogi od nas nisu upoznati sa skrivenim ljepotama Sjeverne Koreje, naravno zbog diktatorskog režima. Nadajmo se da će jednog dana narod Sjeverne Koreje moći govoriti slobodno, bez straha od ugnjetavanja i kazni. I isto tako, da neće biti izolovani od ostatka svijeta. Ipak, našli smo jednu ljepoticu Sjeverne Koreje. Istina, zbog blokade koja vlada u njenoj zemlji zasad ne znamo njeno ime.