London Fashion Week
0

Pistom prošetale gole manekenke s bizarnim šeširima na glavi

Sarajevo-x.com
Charlie Le Mindu, dizajner čije kreacije nosi popularna Lady Gaga, pronašao je način da "skrene pažnju publike" na svoju novu kolekciju. Tokom sedmice mode u Londonu na pistu je poslao gole manekenke koje su na sebi imale samo perike, šešire, torbe i neobične čizme.
Dvadesetčetverogodišnji dizajner izazvao je pravo komešanje kada je na pistu izveo gole modele. Prizor je izgledao baš poput scene iz priče "Carevo novo ruho". Otmjenoj publici je bilo i više nego neugodno, pa mnogi nisu znali u koju stranu da gledaju, prenosi "Daily Mail".

Francuski dizajner Le Mindu pokrenuo je svoju liniju prije godinu i već je uspio postati prepoznatljiv u svijetu mode, pogotovo zbog svojih bizarnih kreacija, koje često možete vidjeti na muzičarki Lady Gagi.

Prošle godine, tokom sedmice mode, Francuz je također izazvao pažnju javnosti i jazjario udruženja za borbu protiv okrutnosti nad životinjama kada je predstavio nakite i ukrase za kosu načinjene od trupla miševa i štakora.

Tada je Le Mindu, upitan o tome boji li se reakcija javnosti, izjavio da je bolje da od miševa pravi ukrase nego da ih daje zmijama.

Istu pažnju francuski dizajner je skrenuo i ove godine. Predstavio je bizarne, ogromne šešišre, frizure koje prekrivaju cijelo lice modela, pink čizmice s platformom, no malo ko je to vidio…

Većina prisutnih je postiđeno okretala glavu, a oni koji su gledali – gledali su u "nešto drugo".