Moda i ljepota
0

Pet stvari koje niste znali o grudima

Sarajevo-x.com
Nije to samo, kako se medicinski navodi, asimetrični par modifikovanih znojnih žlijezda. Grudi, morate priznati, imaju značajnu ulogu u procesu prirodne selekcije, i to ne samo kod ljudi. U svakom slučaju, donosimo podatke koje vjerovatno niste znali o njima.

Žene sa ugrađenim implantatima češće izvršavaju samoubistvo

Petnaestogodišnje istraživanje na univerzitetu u kanadskom Quebecu pokazalo je da žene sa implantatima imaju 73% veće šanse da se odluče na samoubistvo, piše AskMen.com.

Naravno, grudi nisu glavni razlog zbog kojeg se one odlučuju na takav potez. Ispod odluke za povećanjem poprsja uglavnom se nalazi labilna psihološka situacija kao što je slabo samopouzdanje, depresija ili poremećaj u tjelesnom razvoju. Žene se odlučuju za ugrađivanje implantata kako bi pokušale prevazići neki od ličnih problema. Nažalost po ove osobe, kozmetičke procedure najčešće ne donose dugoročne rezultate. Neke žene mogu doživjeti orgazam stimulacijom grudi

Ovaj pronalazak prvi su plasirali u javnost Marshall Miller i Dorian Solot, dvojica naučnika koji su se bavili pitanjima seksualne edukacije. Napisali su djelo "Volim ženski orgazam: Izvanredni vodič". Prema njihovim zaključcima 1% žena može doživjeti vrhunac stimulisanjem njihovih grudi.

Grudi kao fetiš smatraju se psihičkim poremećajem

Pošto se fetišizam definiše kao "upotreba neseksualnih ili neživih objekata ili dijelova ljudskog tijela da bi se postigla seksualna uzbuđenost", teoretičari smatraju da je ovo psihički poremećaj. Ipak, grudima se divimo, iako mnogi to ne žele priznati.

Statistički - lijeva dojka je veća od desne

Doktori koji su izmjerili grudi više od 600 žena tvrde da je to tačno. Grudi rastu i razvijaju se u toku puberteta kada predstavljaju najveću brigu svih djevojčica i više nego što bi to trebalo da bude. Dakle, nema savršeno simetričnih grudi, samo su neke simetričnije od drugih.

Muškarci mogu dojiti

Nauka dokazuje da muškarci imaju svu potrebnu 'opremu' da proizvode mlijeko i ponekad se takvo nešto spontano i dešava. Najčešće je u pitanju reakcija na neki lijek koji potakne ove hormone.

Vezani članci