Teško joj snimati na stranom jeziku
0

Penelope Cruz se još uvijek muči sa engleskim jezikom

Klix.ba
I nakon velikog broja filmova u Sjedinjenim Američkim Državama, španska ljepotica Penelope Cruz još uvijek se muči sa snimanjem na engleskom jeziku, priznala je u razgovoru za W magazin.

Ponekad je teško raditi izvan vašeg govornog područja zbog procesa misli, koji igra ključnu ulogu. Postoji dio vašeg mozga koji mora stati kad počnete glumiti, u tom trenutku morate biti sposobni da se usudite čak i da poletite i ne smijete razmišljati o riječima. Kada radite na stranom jeziku, ne možete prestati razmišljati o riječima nijedne jedine sekunde. Teško je, ali ne žalim se. To je jednostavno tako", kazala je glumica koja je prošle godine u Sarajevu snimala film talijanskog reditelja Sergija Castellita "Venuto al Mondo".

Na snimanju filma Vicky Cristina Barcelona, u kojem joj je partner suprug Javier Bardem, reditelj filma Woody Allen tražio je od njih da prilagode scenarij španskom jeziku iako ga on ne govori.

"Nije ga uopće bilo briga da li mi izgovaramo ono što je on napisao, a nedavno mi je priznao da još uvijek ne zna da li ja i Javier govorimo o atomskoj bombi", rekla je Penelope, koja je za W magazin snimila glamurozni editorijal.