Moda i ljepota
0

Penelope Cruz Lindexov model za proljetnu kolekciju

Klix.ba
Lijepa i multitalentirana glumica Penelope Cruz je zaštitno lice proljetne kolekcije švedske modne kuće Lindex.

"Svojom sofisticiranom elegancijom Penelope Cruz će kampanji dati ženstvenost. Kombinacija njene živahne osobnosti, glamuroznog stila života i smisla za humor učinit će ovu kampanju zabavnom i uzbudljivom", kazao je Johan Hallin, direktor za koncept i marketing u Lindexu.

Cruz će nositi Lindexove modele u tri proljetne kampanje koje su povezane jednom pričom. Kampanja je koncipirana tako da prati lijepu glumicu tokom vikenda. Petak uvečer je savršeno vrijeme za zabavu, to je noć glamuroznih haljina kakve se nose na crvenom tepihu pred mnoštvom fotografa.

Nakon noći prepune glamura, Penelope se subotom opušta u svom kućnom okruženju odjevena u omiljenu odjeću, a u nedjelju na ručku u mediteranskoj vili nosi samo najbolje Lindexove "it" komade za ljeto.

"Uvijek se zabavim radeći kao model za međunarodne kompanije kao što je Lindex. Volim njihovu odjeću jer odgovara mom stilu", kazala je Cruz.

Hallin je rekao da je Penelope model iz snova, pozitivna, samouvjerena i puna energije. Sve to izvrsno oslikava Lindex.

"Činjenica da je Cruz poznata u cijelom svijetu je velika prednost za nas pošto smo prisutni na svjetskom tržištu", rekao je on.

Lindexov najnoviji međunarodni projekt saradanje s modnom kućom Missoni privukao je veliku pažnju širom planete. Između ostalog, švedska modna kuća srušila je rekord za donacije u borbi protiv raka dojke, a prodaja putem njihove internet stranice www.lindex.com je veća nego ikada.

Odjeća iz proljetne kolekcije će biti dostupna u Lindexovim prodavnicama od 24. aprila.