Sarajevo
0

FOTO / Otvoren izložbeni prostor "Modiko showroom"

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Udruženje modnih djelatnika i kostimografa "Modiko" upriličilo je u ponedjeljak u Sarajevu otvorenje izložbenog prostora "Modiko showroom".

Udruženje modnih djelatnika i kostimografa "Modiko" djeluje od 2010. Ova društvena organizacija okuplja kreativne profesionalce koji se bave kostimografijom, modnim dizajnom, stajlingom, fotografijom, novinarstvom i drugim profesijama koje su direktno vezane za modu, saopćeno je iz udruženja "Modiko".

Nakon uspješne promocije "Modiko" web stranice i bloga u februaru i modne revije održane u Domu mladih u aprilu, Udruženje nastavlja prezentaciju afirmiranih dizajnera i reanimacije modne scene.

"Modiko showroom" je izložbeni prostor u centru grada otvoren za sve zainteresirane koji žele pogledati modele ili ostvariti lični kontakt s dizajnerima.

Tu je prezentirano devet prestižnih brendova i kreatora, Amna Kunovac-Zekić, Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, Ata Omerbašić, Emina i Nermina Hodžić, Kao Pao Shu - Irma Saje i Vanja Ciraj, Milan Senić, Ljiljana Majkić, Sanja Džeba i Lena Stefanović-Gafić.

Osim ovih devet brendova čije će kreacije biti stalna postavka, "Modiko showroom" također će biti otvoren za razne saradnje u modnom polju i s drugim kreativnim ljudima iz raznih oblasti umjetnosti.

Putem izložbi, edukativnih programa i razmjene s regionom cilj je infiltrirati modu u kulturnu scenu grada te pomjeriti granice kreativnosti i prezentacije umjetnika.