Moda i ljepota
0

Online turistički vodič za ponašanje među neljubaznim Francuzima

Sarajevo-x.com
Ne morate poznavati francuski jezik da bi razumjeli stanovnike najromantičnijeg grada na svijetu, Pariza. Dovoljno je da znate izvesti specifične gestikulacije.

Tako barem piše u novom gradskom vodiču kojeg je izdalo francusko Ministarstvo turizma, kako bi strani turisti bolje razumjeli stanovnike Pariza koristeći listu uobičajenih izraza lica koja šalju neprijateljske poruke poput "začepi".

"Uklopite se u okolinu, koristeći navedene gestikulacije sljedeći put kada se nađete u Parizu. Mnogi će vas smatrati sunarodnjakom.", piše u online vodiču kojeg možete prelistati na web stranici www.cestsoparis.com.

Svjetski poznati po svojoj neljubaznosti, Parižani već dugo predstavljaju tešku glavobolju za turističke zvaničnike, koji su bezbroj puta pokušavali uvjeriti stanovnike da budu malo ljubazniji prema strancima.

Geslo posljednje kampanje glasi: "Ako ih ne možes pobijediti, pridruži im se."

Na pomenutoj web stranici možete naučiti "kako se nositi sa stavom Parižana" uz pomoć posebno osmišljenih igara s ciljem upoznavanja sa najčešćim neprijateljskim izrazima lica koje vam mogu uputiti Parižani.