Launer u bojama medalja
2

Omiljena torbica kraljice Elizabeth II od sada u olimpijskom ruhu

Klix.ba
Iako joj je 86 godina i ne nosi šarolik izbor odjeće, britanska kraljica Elizabetha II, još uvijek zna zadiviti kada je u pitanju odabir odjevne kombinacije.

Uprkos mnogobrojnim javnim nastupima i skučenom izboru, kraljičini krojači gotovo ubijek uspijevaju naći rješenje za neku kombinaciju.

No, kave god odjevne kombinacije bile, kada je u pitanju torbica tu se ništa ne mijenja. Britanska kaljica ove godine slavi dijamantni jubilej svoje vladavine, a gotovo tokom cijelog tog perioda uvijek je u svojim javnim istupima sa sobom imala torbicu britanskog brenda Launer.

Kraljica je zapravo vijerni kupac ovog brenda već 40 godina. 1968. godine Elizabetha II je čak i odlikovala ovu firmu, a u naredne četiri godine je napravljen po jedan model torbice specijalno za nju.

Predstavnica britanske krune obično nosi crnu ili bež torbicu, a u tim bojama se one inače i proizvode. Međutim u godini kada se obilježava kraljičin dijamantni jubilej i dok su Olimpijske igre u Londonu, brend će malo promijniti stvari.

Launer je kreirao tri torbice u metalik bojama, zlatnu, sivu i bronzanu, što su ujedno i boje olimpijskih medalja. Glasnogovornik kompanije je izjavio da oni kao brend koji kraljica izuzetno cijeni i koji je i odlikovala, moraju učestvovati u svemu.

Da li će kraljica nositi jednu od tih novih torbi nije poznato, nadajmo se ipak da neće. Elizabetha druga je možda ikona stila, ali je s druge strane tradicionalista, a i kraljica pa ne bi bilo primjereno da uokolo hoda sa torbicama boje zlata.

Inače, ove torbice koštaju nešto više od 800 eura.