Moda i ljepota
0

Odjeća koju muškarci ne bi trebali nositi

Sarajevo-x.com
Iako se osjećate kao da ste mnogo mlađi u odnosu na svoju stvarnu starost, nema potrebe da svoje osjećaje pokazujete odjećom koju nosite jer to može djelovati izuzetno smiješno. Neki muškarci nemaju smisla za pravu odjeću koja pristaje njihovim godinama i prilici te se često desi da odaberu sasvim pogrešnu kombinaciju.

Prevelika odjeća Prema mišljenjima mnogih poznavalaca modnih tokova, jedan od najvećih zločina u modnoj industriji jeste trend nošenje prevelike odjeće, pogotovu kada su muškarci u pitanju. Dok su muškarci dječaci i dok pohađaju srednju školu, prevelika odjeća može biti odraz stanja osobe, njegove pripadnosti određenim muzičkim i kulturnim krugovima, ali kada dječak postane muškarac, onda treba da nosi odjeću u svojoj veličini.

Kačketi Kačketi su odraslim muškarcima dozvoljeni isključivo u dvije situacije: tokom posjete nekom sportskom događaju ili tokom bavljenja sportom. Problem nastaje onda kada muškarci bez kačketa ne napuštaju svoj dom pa čak i onda kada nose kožnu jaknu ili cipele.

Poderane farmerke Ova odjeća u kombinaciji sa karo-košuljama davno je bila u trendu; vjerovatno onda kada ste vi bili mladi. No, sada ste odrasli i ne pristaju vam pocijepane hlače jer vi ste ipak zaposlen muškarac koji mora držati do svog imidža i odijevati se u skladu sa svojim godinama.

Majice bez rukava Jedini muškarci koji misle da su majice bez rukava super su muškarci koji nose majice bez rukava. Žene ne žele vidjeti sve dijelove vaših ruku osim ako niste na plaži, a vjerovatno ne izgledate kao Mister Universe pa je stoga bolje da obučete običnu majicu sa rukavima.

Previše nakita Ukoliko ste ljubitelj nakita, jasno je da ste ponosni na svoj posjed. Međutim, budete li ga pokazivali na svojim rukama i vratu, i to u neograničenim količinama, onda ćete odati dojam da pokušavate na sav glas pokazati svoje bogatstvo.