Večer ljepote u Coloseumu
0

Odabrane finalistice za Kryolan Miss planete Zemlje 2012.

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
U Coloseum Clubu u Sarajevu održan je finalni, drugi predizbor za Kryolan Miss planete Zemlje 2012. za područje Federacije i Republike Srpske. Ovim izborom 13 finalistica osiguralo je prolazak u finalno takmičenje, dok će još tri djevojke biti odabrane na posljednjem predizboru u Mostaru, krajem januara.

Večer je započela trbušnim plesom plesnog kluba Atika iz Banje Luke, nakon čega je slijedio izlazak i prvo predstavljanje djevojaka u atraktivnoj odjeći modnog brenda Mango. Za dobru atmosferu, u pauzama manifestacije, pobrinuo se Amel Ćurić, ispraćen velikim aplauzom publike.

Atmosferu u Coloseum Clubu zagrijao je izlaz u kupaćim kostimima Nancy Beach Wear, a za kraj djevojke su se publici i žiriju predstavile u romantičnim, večernjim haljinama Adnana Hajrulahovića Haada. Voditeljica ovogodišnje manifestacije bila je opuštena i uvijek nasmijana Valentina Batinić. Za šminku je bila zadužena Maja Koristović Talović, sa profesionalnom kozmetikom Kryolan, dok je svečane frizure spretno izradila Mirela Barakovac iz fizerskog salona Miss Earth, Haralogi of Sweden.

Siguran prolaz u finalno tamičenje ovaj put obezbijedilo je sedam djevojaka, koje je proglasila aktuelna Miss planete Zemlje, Aleksandra Kovačević, a one su: Sanja Stojčinović iz Bijeljine, Jovana Bilinac iz Istočnog Sarajeva, Nejla Manov iz Sarajeva, Nikolina Jekić iz Banje Luke, Dalila Karšić iz Sarajeva, Zerina Širbegović iz Srebrenika. Ipak najveći aplauz publike dobila je Nikolina Samouković iz Istočnog Sarajeva.

Vlasnik licence izbora, Drago Gavranović, zadovoljan je odazivom djevojaka i njihovim ponašanjem na manifestaciji, kao i odlukom žirija da umjesto šest djevojaka prolaz u finalno takmičenje dobije i sedma djevojka. Šesnaest finalistica će pored ljepote žiri očarati svojim talentom, elokventnošću i gracioznošću te ih pored finalnog očekuju i dodatni izbori koji se podjednako boduju, a to su: ocjenivački modeling, talk show, gala modna revija sa izborom kreatora i haljine za svjetski nastup i talent show, kao i učešće finalistica na Beauty Weekendu 2012. koji se ove godine održava u Sarajevu.

Super finale sa direktnim TV prenosom moći ćete pratiti na TV Pink BH u septembru 2012. godine. Mnogo posla ali i dobre zabave očekuje 16 finalistica izbora za Kryolan Miss planete Zemlje 2012.