Moda i ljepota
645

Obline su u modi: Punije manekenke prvi put na Sedmici mode u New Yorku

Klix.ba
I dok se evropska modna industrija još uvijek drži vizije o idealnim proporcijama ženskih modela, odnosno što mršavije to bolje, modna scena u Sjedinjenim Američkim Državama okreće se u novom pravcu, odnosno stvaranju mode prema proporcijama stvarnih žena.

Modni brendovi redovno izbacuju linije za punije žene, a plus-size manekenke krase naslovnice modnih časopisa i sve su traženije.

Nedavno su na renomiranoj Sedmici mode u New Yorku, prvi put u historiji tog događaja, modnom pistom prošetala punije manekenke.

Brend donjeg veša Chromat odlučio je angažirati plus-size manekenke kako bi predstavio svoju novu liniju što je u SAD-u izazvalo potpuno oduševljenje.

I nije samo Chromat bez predrasuda i ograničenja. Zana Bayne je također angažirala plus-size manekenke da nose njenu reviju.

Plus-size manekenka Denise Bidot je nakon revije kazala da su pojedini iza scene bili iznenađeni.

"Bilo je šminkera koji su mislili da smo zalutale na Sedmicu mode, međutim sve žene su lijepe i ne bi se trebale dijeliti. Ne postoji pogrešan način da budete žena i vrijeme je da se na modnim pistama sve budu podjednako zastupljene", rekla je Bidot.