Moda i ljepota
95

Nova kolekcija Haram Clothinga inspirisana grčkom mitologijom i elementima prirode

Klix.ba
(Foto: Haram Clothing)
Sarajevski streetwear brand Haram Clothing izdao je svoju drugu kolekciju ilustracija dostupnih na majicama, cekerima i ruksacima pod nazivom "Greek gods reloaded".

Za razliku od prošle kolekcije u kojoj su teme bile geometrija i zodijak, ovogodišnji dizajn inspirisan je grčkom mitologijom i elementima prirode.

Haram Clothing nastao je prije godinu dana kao projekat dvoje najboljih prijatelja iz Sarajeva, Harisa Jašarevića i Ene Kukić. Naziv brenda je akronim njihovih zanimacija, a inspirisan je i arapskom riječju haram, koja u zavisnosti od akcentiranja ima dva kontrastna značenja – zabranjeno i sveto, te treće i najbitnije značenje – piramida, koje im je zbog bavljenja geometrijom naročito zanimljivo.

Ovaj kontrast odražavaju i estetikom proizvoda, te kontriranjem inertnoj sredini u kojoj su odrastali. Svi proizvodi koje izdaju su šivani, štampani i pakovani u Sarajevu, te se smatraju društveno odgovornim brendom.

Majice i torbe sa motivima Zeusa, Posejdona, Aresa i Artemide se mogu naručiti putem Facebook stranice ili putem e-maila [email protected], a zbog velike potražnje, mladi dizajneri u oktobru planiraju i reizdavanje prve kolekcije.

Lookbook za novu kolekciju je rađen u austrijskom parku Hilmteich, a fotografije je radio Ermin Čeliković koristeći Petzval opremu.

Više o Haram Clothingu čitajte ovdje.

Vezani članci