Moda i ljepota
0

Nova kolekcija Edine Kurić u Bezistanu

Sarajevo-x.com
Prošle sedmice u Ferhadiji u Sarajevu rađen je modni editorijal za novu kolekiju odjeće Edine Kurić. Modni fotograf Vlado Soldo fotografisao je Adisu Fišić, Ilvanu Helać, Amilu Muhić i Medinu Karahmet u novim kreacijama Edine Kurić, koje će biti predstavljene na BH Fashion Weeku kojeg organizuje Udruženje manekena i modnih kreatora BiH.

Svojevrstan šou na ulici za vrijeme snimanje editorijala slučajnim prolaznicima priuštio je modnu reviju kreacija koje su tek izašle iz krojačkog salona, a kolekciju "Ready to Wear“ čine profinjene haljine za svakodnevne prilike oplemenjene vezom i heklanjem.

Snimanje editorijala pratila je kiša zbog čega se tim realizatora kolekcije kako bi izbjegli pljusak našao čak i u prostorijma Nogometnog saveza BiH.

Zanimljivo je da će se Edini modeli iz ove kolekcije naći u prodaji i to u Bezistanu u studiju "Naomi Fashion“ odmah nakon revije.

"U saradnji sa Sandom Kljajić od sada ću svoje modele izlagati u Bezistanu. Atelje 'Naomi fashion' je mjesto gdje se nalazi i modna linija najpoznatijih svjetskih dizajnera poput Prade i drugih. Stoga mi je posebno drago što su moji modeli zadovoljili potrebne visoke kriterije", kaže Edina i nastavlja: "Tema koja se prožima kroz moju novu kolekciju jeste profinjenost, a kolekcija svojim linijama slavi ženstvenost. Zanimljivo je da će moju modnu reviju pratiti i revija novih modela modnih salona “Saraz“ koje sam birala posebno za svaku kreaciju."

"U kolekciji su pristune jednostavne linije i krojevi, a od boja materijala dominiraju nijasne smeđe koju inače preferiram. Svakodnevnica je tematika kojoj su modeli namjenjeni. Inspiracija tokom realizacije ove kolekcije bila mi je činjenica da se kao i sve pripadnice suočavam sa problemom kada su u pitanju svakodnevni izlasci koji zahtjevaju brzo rješenje. Jednostavno kada žurite i kada vam je potreban poseban a jednostavan stajling laganog odabira nikada nema. Mislim da će moja nova kolekcija upravo rješiti nevolja mnoge pripadnice ljepšeg pola", ističe kreatorica.

Zanimljivo je da će ova kolekcija biti predstavljena u Novom Pazaru na Sajmu mode, kože i tekstila koji će biti održan početkom sljedeće godine, a gdje je Edina dobila specijalno priznanje prošle godine, te da kolekciju čine haljine dužine do koljena i kraće, sa puf širokim i kraćim rukavima.