Moda i ljepota
0

Nova kolekcija Belme Tvico-Stambol na Sarajevo Fashion Weeku

Sarajevo-x.com
Na predstojećem najprestižnijem modnom događaju u državi Sarajevo Fashion Weeku modna kreatorica Belma Tvico-Stambol predstavit će svoju novu kolekciju odjeće koju će pratiti specijalni performans na sceni.

Belma Tvico-Stambol bavi se godinama modnim dizajnom, a samo jedan u nizu njenim angažmanima je saradnja sa poznatom modnom kućom Big Star jeans ,sa sjedištem u Turskoj, u kojoj se zadržala godinu i pol, koji trenutno distribuiraju kolekciju sa potpisom Tvico.

Belma je također radila posljednju kolekciju jeansa proljeće-ljeto za modnu kuću Gigy jeans koji izrađuju male serije kolekcija izrađenih sa Swarovskim kristalima, čija se kolekcija distribuira u cijelom svijetu, a najviše je zastupljena u Rusiji. Trenutno radi i živi na relaciji Sarajevo – Istanbul.

U mjesecu martu 2008, je otvoren Belmin modni studio BELMADINO, na Baščaršiji kod Vijećnice, gdje sada najviše stvara i svojom kreativnošću i orginalnim idejama doprinosi da Bosanke koje dođu u studio izgledaju ženstveno, moderno i elegantno.