Moda i ljepota
0

Niveina reklama za kremu protiv bora zavarava žene

Sarajevo-x.com
Reklama za kremu protiv starenja kompanije Nivea zabranjena je u Velikoj Britaniji zbog "zavaravajućih zaključaka" na koje navodi kupce.

Nivea Visage je kritikovana zbog sugerisanja da krema koju proizvode nudi trenutni učinak i trajnu korist.

Ovo je posljednja u nizu akcija za suzbijanje reklama koje zavode konzumente. Prethodnih godina sankcionisani su i RoC, Olay i Estee Lauder, piše Daily Mail.

U magazinima se Niveina reklama za kremu DNAge Renewal Day Cream pojavila uz natpis "Inovacija u njezi kože koja poboljšava njenu površinu i obnavlja ćelije, čineći vašu kožu vidljivo čvrstom".

Zaključeno je da nema osnove niti dokaza za ove tvrdnje.

"Uzimamo u obzir da su konzumenati ovog proizvoda navođeni na zaključak kako su efekti na koži više nego privremeni. Neki od njih su zaključili da krema ima dugotrajan ili stalan učinak. Zato smo donijeli odluku da je parola zavaravajuća", istaknuo je državni ured koji se bavi ovom problematikom u britanskom društvu.

Proizvođač kreme sa spornom reklamom, Beiersdorf UK Ltd, priznao je brojne greške i obećao da će ubuduće promijeniti politiku u oblasti marketinga. Također je navedeno da će proizvođač na reklamnim plakatima isticati podatak da su efekti koje krema ima privremeni.