Moda i ljepota
0

Neobičan performans britanskog umjetnika u New Yorku

FENA
Jedan britanski umjetnik, reklo bi se mazohist koliko i alergičan na Georgea W. Busha, priredio je neobičan performans u New Yorku.

Maskiran u američkog predsjednika tražio je od prolaznika da ga nogom udare u stražnjicu da bi se "oslobodili svojih frustracija".

Dok je na Trgu Lincoln centra u srcu Manhattena u pozi "na sve četiri" primao udarce u zadnjicu na koju je bila zalijepljena cedulja s porukom "Šutnite me", Marc McGavan je objasnio da želi "učiniti uslugu ljudima u SAD-u i New Yorku".

"Nudim uslugu, terapiju, pročišćavajuće iskustvo. Šutiranjem u Bushovu stražnjicu ljudi se mogu osloboditi svojih frustracija", rekao je on dodajući da je ljudima iz New York na raspolaganju 72 sata.

Među prvima koji su iskoristili priliku bio je jedan policajac. Upitan da li je zadovoljan što je na taj način mogao da da sebi oduška, policajac koji je želio da ostane anoniman odgovorio je: "Kako da ne! Bush je nanio toliko zla ovoj zemlji da zaslužuje dobar udarac u stražnjicu."

McGgavanov performans odvijao se u sklopu praznika savremene umjetnosti koji se pod nazivom "Scope" u New Yorku obilježava do 26. februara, javile su agencije.