Retuširani punašni model
0

"Nemojte od mene praviti ono što nisam"

Sarajevo-x.com
Crystal Renn (Foto: Nicholas Routzen/AP)
Crystal Renn (Foto: Nicholas Routzen/AP)
Crystal Renn, jedna od najtraženijih modela za velike konfekcijske brojeve, žalila se da su Photoshopom promijenili njen izgled i učinili je mršavijom.

Renn (24), rodom iz Miamija, poznata je po tome da je punija i da se dugo godina borila sa poremećajem prehrane, ostala je iznenađena kada je vidjela svoje slike na kojima su reklamira modni brend Fashion for Passion.

"Kada sam vidjela slike bila sam šokirana. Sjedila sam u tišini pet minuta. Fotografije nisu bile pravi prikaz mog tijela ni na koji način. Nosim konfekcijski broj 44, a na onim slikama više liči na 32", rekla je manekenka i dodala: "Ne znam šta se dogodilo tim slikama i ko je to učinio, ali su me retuširali. I naravno, svi retuširaju, ali nemojte od mene praviti nešto što nisam. Imala sam problem s poremećajem prehrane i znam kako izgledam sa veoma mršavim tijelom. To nije nešto što ja smatram privlačim niti tome težim".

Nicolas Routzen, fotograf kampanje, zamoljen je da komentariše ovaj slučaj, ali on je samo rekao: "Učinio sam samo ono što bi učinio bilo kome drugome. Mene plaćaju da učinim da žene izgledaju prelijepo".

Modni skauti otkrili su Renn u "školi ljepote" i rekli joj da će od nje napraviti supermodela, javlja "Telegraph".

Od te tačke, rekla je, krenula je na drastičnu dijetu i započela s ekstremnim režimom vježbanja, gdje je posjećivala teretanu osam sati dnevno.

Lijepa manekenka rekla je da je tri godine jela samo zelenu salatu sa balzamičnim sirćetom dok nije postala toliko bolesna da nije mogla hodati. Tada je odlučila da se nešto mora promijeniti.

"Poslije godine dana odlučila sam da promijenim svoj život i budem sretna sama sa sobom te da uspijem u manekenstvu ali i u životu", kazala je. "Sjećam se kad sam po prvi puta pojela losos sa svojom salatom. Dodala sam ulje, orahe i sve one zabavne stvari koje nisam smjela jesti da se ne bih udebljala".