Moda i ljepota
0

Nekoliko savjeta za uklanjanje mitesera

Sarajevo-x.com
Miteseri na licu možda jesu problem, ali srećom postoji dosta načina na koje je moguće spriječiti njihovo pojavljivanje.

Ukoliko se želite riješiti mitesera, prestanite koristiti kremastu i masnu kozmetiku. Takva kozmetika povećava rizik od stvaranja mitesera.

Za uklanjanje mitesera koristite nježna sredstva koja su za to namijenjena. Nemojte koristiti sapun, jer on može začepiti pore vaše kože. Sapun može izazvati i odumiranje ćelija kože.

Mrežice za piling su efikasne u eliminaciji mitesera. One pomažu pri uklanjanju mrtvih ćelija iz unutrašnjosti pora, koje ih često začepe.

Ako imate masnu kožu koristite masku od gline kako biste smanjili količinu masnoće. Koristite onu koja ne sadrži mentol, pepermint i druge sastojke koji izazivaju iritaciju.

Također, možete napraviti i rastvor od soka zelenog limuna, bademovog ulja i glicerina, te ga nanijeti na lice. To će spriječiti, odnosno ukloniti mitesere.

Hidratiziranje vašeg lica vlažnom i toplom gazom svaku večer također može pomoći. Stavite vlažnu gazu preko lica 15 minuta svaku večer. To će ukloniti mrtve ćelije, prljavštinu i druge čestice koje začepljuju pore. Nakon upotrebe, stavite gazu u ključalu vodu kako biste ubili bakterije.

Kod mitesera pomaže i kada zagrijete malu količinu meda i nanesete je na lice. Nakon deset minuta se umijte. Ovaj proces je zapravo prirodni piling kojim se uklanjaju miteseri.