Moda i ljepota
0

Nekadašnja manekenka Twiggy piše knjigu o modi

Sarajevo-x.com
Slavna i poznata manekenka Twiggy vraća se u svijet mode, ali ne na pistu ili kao dizajnerica. Ona će naime napisati knjigu pod nazivom "The fab Forties, Fifties and Sixties" u kojoj će se govoriti o odjeći, načinu šminkanja i stilovima oblačenja.

Za pisanje knjige o modi, nekadašnja manekenka Twiggy dobit će nevjerovatnih 2 miliona eura, pod pokroviteljstvom britanske izdavačke kuće Penguin, izvijestila je italijanska novinska agencija ANSA.

Modna ikona šezdesetih godina knjigu će nasloviti "The fab Forties, Fifties and Sixties", a u njoj će biti govora o šminkanju, oblačenju i stilovima te kako promijeniti imidž bez pretjeranog trošenja novca.

"Twiggy je prelijapa žena u svojim pedesetim, kao što je bila prelijepa i u dvadesetim. Uvijek je bila trendseterica. Svojom će knjigom pomoći nešto starijim ženama da pronađu svoj stil koji će održavati godinama. Dakle, u njoj će biti govora o tome kako pokazivanje tijela treba biti rezervisano za djevojke te kako ne treba pretjerivati u bojama, nakitu i džemperima" izjavila je direktorica Penguina Louise Moore.

Twiggy je postala poznata šezdesetih godina i svojom je mršavom i krhkom tjelesnom figurom označila novi modni stil, a po nekima je bila i začetnica anoreksije. Udata je godinama za glumca Leigha Lawsona, a iz prethodnog braka ima dvadesetdevetogodišnju kćer Carly.

Direktorica Penguina smatra da će nova knjiga biti hit te da je moguće da rad Twiggy bude pratila i neka televizijska stanica.