Donio lentu iz Bugarske
0

FOTO / Najbolji dječiji model: Filipu Draškoviću prvo mjesto

Sarajevo-x.com
Filip Drašković je osvojio prvo mjesto u trećoj starosnoj grupi na izboru Best Child Model Of The World, a Dino Mujačić, prošlogodišnji najbolji dječiji model svijeta, bio je član žirija.
Na nedavno održanom izboru Best Child Model Of The World u Bugarskoj naš  predstavnik  Filip  Drašković  je  osvojio  prvo  mjesto  u  trećoj  starosnoj  grupi, uzrasta od 9 do 12 godina.

Inače, Filip ima 11 godina i pohađa šesti razred osnovne škole na Palama. U BiH se vratio sa predivnim emocijama.

”Dao sam svoj maksimum kako na probama, tako i prilikom zvaničnog ocjenjivanja. Očekivao sam glavnu pobjedu 'Best of the best', ali pobijedio je dječak iz Bugarske. To ne znači da nisam zadovoljan i ovim što sam osvojio. Iz Varne nosim samo lijepe uspomene. Upoznao sam djecu sa svih kontinenata, različitu po boji kože, nacionalnosti, vjeroispovjesti i to je nešto što se pamti cijeli život. Probe su bile naporne, kao i samo takmičenje, ali sve je to zaboravljeno onog trena kada sam čuo svoje ime. To je neopisivo lijep osjećaj i kada bih mogao opet bih se prijavio, jer mi je to donijelo jedno novo iskustvo. Mislim da će mi koristiti u budućnosti", kaže Filip.

Zajedno sa Filipom u Bugarsku je išao i prošlogodišnji pobjednik, odnosno  najbolji  dječiji  model  svijeta,  Dino  Mujačić,  koji  je  također  prepun  divnih utisaka.

“Utisci su neopisivi, u Varni sam ušao u bajku i nakon sedam dana izašao iz nje sa mnogo novih poznanika. Tamo me je dočekalo i veliko iznenađenje, postao sam član internacionalnog žirija, dao sam svoj glas koji je mnogima možda i bio presudan. Također, posebno me obradovalo to što sam dobio certifikat člana internacionalnog žirija", kaže Dino.