Veteranka Sports Illustrateda
0

Najbogatija manekenka nije Gisele već Kathy Ireland

Sarajevo-x.com
Dok model Gisele Bundchen zarađuje nevjerovatnih 45 miliona dolara godišnje, postoji još jedna bivša manekenka koja zarađuje čak i do nekoliko puta više od Gisele, a to je Kathy Ireland koja je postala milionerka u maloprodajnim poslovima.

Magazin Forbes tvrdi da Ireland zarađuje dvije milijarde godišnje od prodaje, što znači da čak ni Jessica Simpson, koja je donedavno važila za kraljicu maloprodaje, zaradivši milijardu samo od prodaje garderobe i kozmetike, kao i kućanskih aparata, prenosi portal Huffington Post.

Kathy Ireland (48) se modelingom počela baviti sa 17 godina, a '80-ih je bila jedna od najtraženijih manekenki. Početkom '90-ih je uplovila u posao sa čarapama koje su postale instant hit, a vrlo brzo je proširila svoj posao na vjenčanice, tepihe, nakit, kancelarijski namještaj i doslovno sve što se moglo prodati.

Za vrijeme modeling karijere je krasila stranice Sports Illustrateda u kupaćem kostimu čak 13 godina zaredom, što niko poslije nje nije ponovio.

U isto vrijeme Kathy Ireland je jedna od stidljivijih bivših manekenki, posljednji put se pojavila u javnosti na dodjeli Oscara 2010. godine. Ireland tvrdi da nikada prije nije bila zauzeta kao sada kada je postala milionerka.