Pijavice, kravlji mozak, posteljica...
0

Najbizarniji kozmetički tretmani slavnih

Sarajevo-x.com
Živimo u svijetu koji slavi mladost i ljepotu, koji nameće trendove vječne mladosti. Kako bi što duže sačuvali mladoliki izgled posežemo za čudotvornim preparatima i metodama kako bi zaustavili vrijeme.

Imperativ vječne mladosti nametnut je i običnim smrtnicima, a kako li je tek onima kojima lijepo lice, zategnuto tijelo i blistav osmijeh donosi ogromne svote novca.

I nema toga za čim ne bi posegnuli u potrazi za elksirom mladosti, od kravljeg mozga, ljudske placente, pijavica. Daily Mail je napravio listu najbizarnijih tretmana za one sa više novca nego zdravog razuma.

Terapija pijavicama

Ovaj tretman definitivno nije za gadljive. Uključuje brijanje tijela i boravak u kadi punoj krvožednih pijavica, a sve u ime omiljene zabave poznatih - detoksikacije. Poznati pobornik ovog tretmana je Demi Moore (48).

Otrov na lice

Šta mislite i ideji da vas zmija ugrize za lice? Dobro, ni celebrityji ne idu tako daleko, ali učinicima tretmana zmijskim otrovom, koji navodno "briše bore", su naprosto zaluđeni. Gwyneth Paltrow (38) obožava tretman zmijskim otrovom, dok poznate sestre iz Australije, Danni i Kylie Minogue , te vojvotkina od Cornwalla Camilla "navukle" su se na masku, koja sadrži pčelinji otrov.

Maska od ljudske posteljice

Kao što i sam naziv kaže, tretman uključuje masku od prave ljudske posteljice koja se utrljava u lice. Rezultati su sjajna i blistava koža. Pjevačica Jennifer Lopez (42) se navodno dva puta sedmično podvrgava ovom tretmanu koji košta nevjerovatnih 700 dolara, a fanovi tretmana su i Reese Witherspoon i Madonna.

Tretman kristalima

Sastoji se od ubrizgavanja komadića porculana specijalnim pištoljima u lice . Tretman za koji se mora izdvojiti 450 dolara najnoviji je modni trend, potekao iz Pariza, a navodno zateže bore na sličan način kao i facelifting, samo bez skalpela. Bivša manekenka Jerry Hall (55) jedna je od prvih koja je "pala" na obećanja dermatologa Mauricea Draya, koji je osmislio tretman.

Ledene komore

Krioterapija, odnosno primjena hladnoće u terapijske svrhe nije nikakva novost. No, ovo je malo radikalnije. Tretman uključuje zatvaranje u prostoriju u kojoj je temperatura 130 stepeni Celzijusa ispod nule na tri minute. Tretman košta tričavih 35 dolara, a dobar je kod svih vrsta sportskih povreda, celulita i općeg zamora. Bivša Playboyeva zečica Pamela Anderson (43) i Tony Blair su zaklinju u blagotvorne učinke ovog tretmana.

Tretman ptičijim izmetom

Izmet slavuja, prikupljen u Japanu, maže se na lice kako bi koža bila sjajna, bez tamnih mrlja i bora. Japanske gejše stoljećima primjenjuju ovaj tretman, a njegova pobornica je i Victoria Beckham. Nekada je bila opsjednuta tretmanom koji košta 135 dolara, a kod kuće koristi kremu koja sadrži ptičiji izmet.

Mast od kravljeg mozga

Nema koristi od mladolikog izgleda ako vaš mozak ne može držati korak. Selegiline je žuta smrdljiva mast koja se pravi od kravljeg mozga. Koristi se za liječenje Parkinsonove bolesti, depresije i pomaže u izoštravanju uma.